Coldplay onthulde vandaag de baanbrekende video voor de nieuwe single Ink, de vierde single van het wereldwijde #1 album Ghost Stories. De video is nu te ontdekken via www.coldplay.com/ink .

De video staat fans toe om hun eigen verhaallijn te creëren door middel van een interactief, geanimeerd tool. Het verhaal gaat over een verdwaalde reiziger die door de uiteinden van de wereld trekt om zijn verloren liefde terug te vinden. Hoe hij haar zal terug vinden wordt ogenblikkelijk beslist door de kijker doorheen de video. Meer dan 300 verschillende zoektochten zijn mogelijk.

Blind, een agentschap uit Los Angeles, schreef, regisseerde en tekende de video. Tijdens dit proces werkten zij samen met het digitale mediabedrijf Interlude, waar zij beroep deden op hun interactieve video technologie.

De Ink video komt tezamen met de nieuwe concert film en live album Ghost Stories Live 2014, dewelke vanaf vorige week beschikbaar is op CD, DVD, Blu-ray en digitaal.

Ghost Stories Live 2014 is een prachtig Live-audio album op CD , vergezeld door een DVD of Blu-ray met daarop het unieke concert dat Coldplay in maart 2014 voor een select publiek speelde in het ‘Magic Theatre’, een speciaal voor de gelegenheid gebouwd amfitheater in Los Angeles waarin de band in een grensverleggend 360° visueel kader het integrale nieuwe album voorstelde. Naast het concert staan er op de DVD/ Bluray talloze extra’s. Bekijk de trailer via www.coldplay.com of via deze link .

Ghost Stories, het album dat aan de grondslag ligt van Ghost Stories Live 2014, is het zesde studioalbum van de Britse band en wereldwijd één van de best verkopende album van 2014. In België gingen reeds 30.000 exemplaren over de toonbank, goed voor Platinum. Ghost Stories Live 2014 is Coldplay’s eerste Live CD/ DVD / Blu-ray uitgave sinds het Grammy genomineerde Live 2012 album.

Een deel van het optreden werd bij release wereldwijd eenmalig vertoond en deze uitzending is al genomineerd voor ‘Best Live Coverage’ tijdens de UK Music Video Awards 2014. Maar op Ghost Stories Live 2014 is het volledige optreden voor het eerst in zijn volledigheid te zien zoals en waarvoor het opgenomen werd: Een visuele representatie van het Ghost Stories album. Ghost Stories Live 2014 werd gefilmd en gemonteerd door Grammy-genomineerd regisseur Paul Dugdale.

Ghost Stories Live 2014 wordt vervolledigd door acht muziekvideo’s: zes muziekvideo’s van Ghost Stories-nummers, waaronder een Extended Director’s Cut van de Magic video (met een nieuwe cameo van Peter Fonda) en daarnaast nog twee video’s voor de niet op het originele album uitgebrachte B-side songs All Your Friends en Ghost Story.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over