Laten we duidelijk zijn : de Suikerrock zaterdag gaat gewoon één grote party worden. Het feestje van Bazart en Lost Frequencies maken we nu compleet ‘fou’ met de toevoeging van het beste uit de Belgische en UK rap: Coely en Tinie Tempah!

Het debuutalbum van Coely verschijnt vandaag, en het nieuwe album van Tinie Tempah op 31 maart. Beiden zijn party animals die de boel stevig zullen opwarmen. Feest gegarandeerd!

Suikerrock 2017 vindt plaats van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli in het centrum van Tienen. Reeds bevestigd voor het hoofdpodium: Equal Idiots, Rival Sons, The Black Box Revelation en Iggy Pop op vrijdag 28 juli, Coely, Tinie Tempah, Bazart en Lost Frequencies op zaterdag 29 juli, Laura Tesoro, Niels Destadsbader, Matt Simons, Soulsister, Status Quo en Zucchero op zondag 30 juli!

Combi-tickets, dagtickets, Kids tickets en Family tickets zijn onmiddellijk beschikbaar via de Suikerrock ticketshop en Ticketmaster

Tinie Tempah

De best geklede Brit van 2012 en 2013. De man die dit decennium de meeste nummer één hits scoorde ooit. Tinie Tempah mag helemaal los op het Suikerrock podium. Je kent’m misschien in eerste instantie van z’n meer commerciële zijsprongetjes zoals ‘Miami to Ibiza’ wat hij samen met de Swedish House Maffia tot zomer anthem verhief in 2010. Of ‘Girls like’ waar de ook al Zweedse Zara Larsson in duet ging met’m. Een hit die vorig jaar maar even op zijn gemakjes een half miljoen exemplaren liet verkopen. Tinie had de eer de closing ceremony van de Olympische Spelen in Londen te mogen spelen, en laat zich wat festivals betreft ook niet meteen in een hoekje duwen; hij stond op Glastonbury, Coachella, Pukkelpop, en zijn optredens zie je steeds vaker in grote arena’s en stadions.

In 2015 bracht hij ‘Not letting go’ uit, een hit samen met Jess Glynne, een Britse singer/songwriter met een bepaald hoekig stemgeluid, wat perfect samengaat met Tinie’s charismatige rhymes.

Op 31 Maart komt Tinie Tempah’s lang geanticipeerde nieuwe album uit : ‘Youth’, daaruit is al een single getrokken : ‘Something special’. Het moet een album worden met elementen van al die grote Britse muziekgenres , “of het nu garage, grime, hip-hop of r&b is” zegt hij er zelf over. Allemaal genres waar hij zelf in opgroeide, en die hij als geen ander weet te combineren in zijn nummers.

Een nieuw album, en dan uiteraard touren. Bij ons gaat hij halt houden op zaterdag 29 juli.

Coely

Uit Antwerpen, maar met Congoleese roots, zalig aanstekelijk op een podium en altijd performend met fun. Coely speelt zaterdagnamiddag het Suikerrock podium gloedheet.
Rappen kon ze niet vond ze ooit van zichzelf, tot ze ertoe werd uitgedaagd en meteen al haar vrienden verbaasde met een versie van ‘Moment for life’ van Nicki Minaj. Ze nam ooit pianolessen, sax en zelfs trombone probeerde ze. Onrust op zoek naar noten, die ze stevig voelde en haar tot de hiphoplady tilden die ze echt wel is.

Coely scoorde een flink aantal radiohits, van ‘Ain’t chasing pavements’ via ‘My tomorrow’ tot ‘All I do’ verzamelde ze steeds meer belangstelling, plaatwerk kon dan ook niet uitblijven, en met de ep ‘Raah the soulful yeah’ kon ze gaan shoppen voor festivalgigs. Live triomfeerde ze van het Dourfestival tot Les Ardentes, van de Ancienne Belgique tot het Nederlandse Eurosonic en het Berlin Festival. Ze speelde de voorprogramma’s van haar helden Kendrick Lamar, Snoop Dogg en Jessie Ware en zette een Amsterdamse afterparty van Kanye West op zijn kop. Waarom iedereen haar ooit eens live aan het werk moet hebben gezien? ,,Seeing is believing”, zegt Coely met de knipoog. ,,Kom gewoon kijken. Ik zal proberen om je de beste avond van je leven geven (lacht).’’

Vandaag, 17 maart, verschijnt haar debuut album 'Different Waters' met singles ‘Don’t care’ en ‘Wake up call’, ze is klaar voor the next step. Haar verleden krijgt ze echter nooit uit haar songs, en gelukkig maar. Maar vanaf nu telt enkel de toekomst.

Op zaterdag 29 juli, op Suikerrock, met of zonder werkvisum!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Suikerrock 2017
Datum: 
28 juli 2017 - 30 juli 2017
Locatie: 
Grote markt, Tienen

Reservatie:

Meer over