Deze zomer zet Cobra.be de amateurkunstenaar in de kijker. Op maandag 30 juni start de cultuurwebsite van de VRT met de wedstrijd “Kunst uit de kast”. Gedurende twee maanden biedt Cobra.be amateurkunstenaars een webpagina aan die zij naar believen kunnen vullen en aanpassen.

Eén Vlaming op drie beoefent in zijn vrije tijd een creatieve hobby, maar niet iedereen krijgt de kans om zijn werk te tonen aan een breed publiek. Cobra.be wil daar iets aan doen en roept samen met acteur Luk D’Heu alle amateurkunstenaars op om uit de kast te komen.

Met de actie biedt Cobra.be talentvolle amateurkunstenaars een forum. Online op de webpagina “Atelier C”. Maar ook in M Museum in Leuven, waar het werk van de amateurkunstenaars in september tentoongesteld wordt. “Kunst uit de kast” staat open voor alle vormen van beeldende kunst, van beeldhouwkunst en graffiti over schilderkunst en fotografie tot glaskunst en performance.

Amateurkunstenaars die willen deelnemen, sturen foto’s en eventueel ook een filmpje in van hun werk. Uit het ingezonden materiaal maakt de redactie van Cobra.be een eerste selectie. Uit die ruime selectie worden elke maandag, woensdag en vrijdag telkens drie nieuwe amateurkunstenaars gekozen op wie de bezoekers van Cobra.be kunnen stemmen. De kunstenaar met de meeste stemmen krijgt gedurende twee dagen een expositiepagina op Cobra.be. Daarna volgt er een nieuwe stemming en staat een andere kunstenaar in de kijker.

Acteur Luk D’Heu is de enthousiaste peter van de zomeractie “Kunst uit de kast”. Hij is zelf actief liefhebber van allerlei kunstvormen. Hij schildert en beeldhouwt en is enkele jaren geleden begonnen met glasblazen. Kunst is voor hem een noodzaak, een manier van leven.

Over Luk D’Heu

Luk D’Heu (70) is bij het grote publiek bekend als de burgemeester in FC De Kampioenen. Hij speelde ook vier jaar mee in de VTM-soap Familie en deed gastrollen in heel wat Vlaamse series en humorprogramma’s. In 2004 gekozen werd hij door de Europese Snorrenclub Antwerpen verkozen tot Snor van het Jaar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over