In de aanloop naar de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool organiseert Cobra.be opnieuw Cobra’s Classic Battle. Die is dit jaar voorbehouden voor strijkers: violisten, cellisten en contrabassisten. Actrice Clara Cleymans is ambassadrice en enig jurylid.

Ben je tussen 6 en 17 jaar en speel je viool, cello of contrabas? Doe dan mee aan Cobra’s Classic Battle. Dat is de oproep van Clara Cleymans aan jongeren met muzikaal talent en vooral veel muzikale goesting.

De opdracht is eenvoudig: speel solo op viool, cello of contrabas een stukje klassieke muziek, modern klassiek of een niet-commercieel kinderlied. Pianobegeleiding is toegelaten. Film het en post het op www.cobra.be.

Winnaar

Filmpjes kunnen opgeladen worden van zondag 5 april tot zaterdag 9 mei 2015. In die periode kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete filmpje. Op maandag 11 mei kiest kiest ambassadrice Clara Cleymans de winnaar uit de top tien van filmpjes met de meeste stemmen. Behalve eeuwige roem krijgt de winnaar ook vier tickets voor het laureatenconcert van de Koningin Elisabethwedstrijd op zaterdag 13 juni in het Concertgebouw in Brugge.

Clara Cleymans

Clara Cleymans speelde als kind zelf zes jaar viool. Op haar zestiende schakelde ze over op piano, maar sinds vorig jaar speelt ze opnieuw viool.

Cobra’s Classic Battle

Cobra.be organiseert Cobra’s Classic Battle al voor het vierde jaar op rij. In de eerste twee edities nam actrice Lien Van de Kelder het meterschap op zich. In 2012 won de tienjarige violist Kasper de wedstrijd. In 2013 kroonde Lien de twaalfjarige pianist Brecht tot winnaar.

In 2014 was Cobra’s Classic Battle voorbehouden voor koren, zonder leeftijdsbeperking. Een driekoppige jury met weerman Frank Deboosere, sopraan Noémie Schellens en tenor Thomas Blondelle koos toen het kinder- en jeugdkoor Waelrant uit Borgerhout als winnaar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over