Al enkele weken horen we op de radio regelmatig "Lately" weerklinken, de eerste track uit het langverwachte 'Curio City' van Charlie Winston. Dit album wordt in de rekken verwacht op 26 januari! In 2015 maakt Charlie Winston daarnaast zijn grote podiumterugkeer, en ook bij ons geeft hij een concert, op 7 mei 2015 in de Ancienne Belgique!

Afkomstig uit een familie muzikanten, groeit Charlie Winston op in Suffolk, waar hij meerdere instrumenten leert spelen en zijn eerste band opricht samen met zijn broer, zanger Tom Baxter. Daarop volgen meerdere muzikale ervaringen, tot hij in 2003 Peter Gabriel ontmoet. Gabriel nodigt hem uit om als zijn voorprogramma mee doorheen Europa te touren, en om zijn opnamestudio te gebruiken in de weekends.

Maar het is pas in 2009, met zijn debuutplaat 'Hobo' en de hit "Like A Hobo", dat Charlie Winston successen begint te boeken. Hij klimt naar de top van de charts in Frankrijk, maar ook in Duitsland en Canada. Na een tournee van twee jaar verlaat hij zijn thuisbasis Parijs voor Los Angeles, waar hij zijn tweede album 'Running Still' begint op te nemen. Dat album verschijnt in 2012, geproducet door Tony Berg (Beck, At The Drive-In).

Nog eens twee jaar later verfijnt Charlie zijn muziek verder door alles te minimaliseren, maar de productie net te versterken. Zijn nieuwe plaat 'Curio City' is quasi volledig door hemzelf ingespeeld en geproducet. Dit nieuwe album is het prachtresultaat van een muzikant die nu zijn eigen label heeft, en ook andere artiesten kneedt. We denken dan vooral aan zijn samenwerking met Saule, waarvoor hij het album 'Géant' (2012) producete, en waarop hun duet "Dusty Man" staat.

Na opmerkelijke passages op diverse festivals (Nuits Botanique, Esperanzah!, Brussels Summer Festival, Francofolies de Spa), kondigt Charlie Winston vandaag zijn langverwachte terugkeer naar de zalen aan! Hij stelt zijn nieuwe album op 7 mei voor in de Ancienne Belgique in Brussel. Een niet te missen concert!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Charlie Winston
Datum: 
Donderdag 7 mei 2015, 20u
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over