Op zondag 8 januari om 15u staat het Charkov Staats Opera en Ballet Theater in de gloednieuwe Koningin Elisabethzaal te Antwerpen. Het gezelschap, dat onderdeel uitmaakt van één van de oudste theaters uit de voormalige Sovjet-Unie en de Oekraïne, voert er het onsterfelijke liefdesverhaal 'Het Zwanenmeer' op met een groot orkest, 30 dansers en 2 stersolisten van het gerenommeerde Mariinsky Theater. Een prachtige voorstelling voor de liefhebbers om het nieuwe jaar mee in te zetten! Tickets & info: www.elisabethcenter.be

Liefdesverhaal van een onsterfelijke schoonheid

Liefhebbers weten: in 1885 veranderde de balletwereld. Dat jaar werd namelijk 'Het Zwanenmeer' in een bewerkte uitvoering van de befaamde choreografen Petipa & Ivanov en componist Tjaikovski opgevoerd. "Ballet wordt nooit meer hetzelfde", zuchtten toeschouwers die avond bewonderend. Petipa, grootmeester van de spitzentechniek, gaf veel aandacht aan fantasierijke spitzendansen voor de ballerina’s, met als absoluut hoogtepunt de 32 zogeheten fouetté’s van de Zwarte Zwaan. De duizelingwekkende techniek, gekoppeld aan de dubbelrol Odette/Odile, maakt dit ballet niet alleen tot een vuurproef voor iedere ballerina, maar ook een bijzonder genoegen om naar te kijken.

'Het Zwanenmeer' is het romantische verhaal over de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette. Odette, koningin van de zwanen, is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door Rotbart. Zij leven als zwanen en nemen alleen rond middernacht hun menselijke vormen aan. Alleen echte en zuivere liefde kan de betovering doorbreken. Rotbart probeert via zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, tussen de geliefden te komen.

'Het Zwanenmeer' wordt uitgevoerd door het Charkov Staats Opera en Ballet Theater. Het gezelschap, afkomstig uit Charkov, maakt onderdeel uit van een van de oudste theaters uit de voormalige Sovjet-Unie en de Oekraïne. Al sinds 1874 worden hier producties gemaakt en getoond in de bekende traditie van Oost-Europa. Maar liefst 700 mensen zijn werkzaam bij dit theater, waaronder artiesten, decorbouwers, kostuumontwerpers, kleermakers en (ballet)schoenmakers. Samen zorgen zij ervoor dat de voorstellingen tot in de puntjes zijn uitgevoerd.

Stersolisten Mariinsky Theater

Met Oxana Skorik en Yevgeny Ivanchenko, levert het gerenommeerde Mariinsky Theater ook 2 van z'n absolute stersolisten voor de opvoering van 'Het Zwanenmeer' op 8 januari in Antwerpen. Het Mariinsky Theater is een toonaangevend opera- en ballethuis in Sint-Petersburg. Het staat sinds 1988 onder het artistiek leiderschap van Valeri Gergiev.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Het Zwanenmeer
Datum: 
Zondag 8 januari 2017 - 15u
Locatie: 
Koningin Elisabethzaal - Antwerpen

Reservatie:

Meer over