Indien er één Belgische band is die alle ingrediënten van dé Rock ’n Roll heeft geproefd, dan is het wel Channel Zero. Ze beleefden evenveel hoogtepunten als dieptepunten, met als diepste dal het overlijden van hun drummer Phil Baheux in augustus 2013.

Desondanks vindt de band steeds de kracht om verder te gaan. Zo is Channel Zero na 20 jaar nog steeds de absolute nummer 1 in de Belgische Metal wereld. In 2015 vat Channel Zero een nieuwe avontuur aan, iets wat geen enkele andere Belgische metal of rockband hen heeft voorgedaan: Channel Zero gaat “back to basics” met een volledig Unplugged album én een uitgebreide concerttournee in de culturele centra van gans België.

Hierdoor zal de Channel Zero fan een nieuw en interessant aspect van zijn lievelingsband ontdekken. En dit in een voor hen misschien ongewone muzikale omgeving: het cultureel centrum. En voor de vaste bezoeker van datzelfde cultureel centrum zal dit Unplugged verhaal van een metal band ongetwijfeld een aangename ontdekking zijn.

Dat Channel Zero epische songs op zijn palmares heeft staan, is al ruimschoots geweten in binnen- en buitenland. Met het Channel Unplugged project zullen die songs een nieuw leven krijgen. Voor de arrangementen hiervan wordt beroep gedaan op de Belgisch jazzpianist Michel Bisceglia.

Live zal Channel Zero versterking krijgen van een aantal gastmuzikanten om het ganse Unplugged plaatje compleet te maken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over