De leden van het Antwerpse combo Capsule werken al enkele maanden aan een opvolger voor 'Chronisch', hun plaat uit 2013. Voor de release van hun nieuwste, werktitel 'Alice', is het nog wachten tot najaar 2015, maar zaterdag 24 januari presenteren zij alvast een toonmoment van dit work-in-progress tijdens de Antwerpse Klepperkes in de Arenberg.

Capsule’s 'Alice' wordt een eigentijdse ode aan ‘Alice in Wonderland’, het tijdloze meesterwerk van Lewis Carroll dat in 2015 precies 150 jaar oud geworden is. Geïnspireerd door figuren en situaties uit het boek, componeert Capsule een bizar muzikaal universum bijeen.

Voor de songteksten vond Capsule een bondgenoot in Stef Lernous, het artistiek brein achter Abattoir Fermé en een fervent Lewis Carroll-fan. Voor de eigenlijke concerttournee, ook voorzien in 2015, zal zijn gezelschap overigens ook de visuele inkleding verzorgen.

Tijdens deze preview presenteert Capsule alvast een inkijk in hun boeiende muzikale broedproces, en worden ze vergezeld door Buni Lenski op viool en Simon Lenski op cello.

Ook voor de opnames van het album wordt er met verschillende gastmuzikanten samengewerkt, oa met The Wild Classical Music Ensemble uit Kortrijk. Deze groep ontstond als een project van vzw Wit.h, en werkt met artiesten met een mentale beperking. Andere gastmuzikanten zijn oa Nathalie Delcroix, Bjorn Eriksson, Egoplum, Les Filles De Hirohito,...

Wordt vervolgd.....

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over