Guga of voluit Guga Baùl is een bewonderaar. Dat blijkt al uit zijn artiestennaam, die hij ontleend heeft aan twee van zijn idolen: Guga was de bijnaam van toptennisser Gustavo Kuerten, Baùl is dan weer een samentrekking van zijn echte naam (Bailleul) en voetballer Raùl.  Maar wie Guga zag schitteren in het bekroonde “Tegen de sterren op” (VTM) of tijdens zijn passages in Comedy for Life, Villa Vanthilt, Vrienden Van de Veire en De Laatste Show weet dat zijn admiratie voor straffe persoonlijkheden nog veel verder reikt.

Guga schept in deze allereerste volavond-theatershow een parallel universum waarin de BV’s misschien dezelfde zijn, maar zichzelf overstijgen. Als Guga in de huid kruipt van Sergio Herman of Alex Agnew, allebei meesters in hun vakgebied, verheft hij bewonderen tot een heuse stiel. Die stiel bestaat erin ‘zichzelf te verplaatsen in het denken van de meester en zodoende zijn gedragingen en stem over te nemen.’ Ziedaar de definitie van maestroloog, een kunst die Guga, toevallig de bedenker ervan, tot in de diepste vezels van zijn wezen beheerst. Vraag dat maar aan mevrouw Gunter Lamoot: “Met het licht uit”, bloosde ze, “zou ik niet weten of nu de echte Gunter of de andere naast me in bed ligt.”

Zo ver zou Guga zijn bewondering nu ook niet drijven, maar u houdt er toch maar beter uw hoofd bij als u hem live aan het werk ziet. Want zonder hulp van make-up of pruiken metamorfoseert hij probleemloos van Jan Becaus via Raymond van het Groenewoud naar Tom Boonen. En weet hij uit die gave charmante comedy te puren. Op het podium voelt Guga zich als een onmogelijk te vangen vis in het water. Het is trouwens daar dat hij werd ontdekt. En dat kunt u nu ook doen. Maar pas op: voor u het beseft, kruipt hij ook in ùw huid …

Quotes:

  • "...waarin Patrick De Witte-protegé Guga Baul schitterde in de lijzige gedaante van Gunter Lamoot. Graag zouden we Baul eens in een duo-act met de echte Gunter Lamoot zien optreden, bijvoorbeeld op de volgende Pop Poll-avond." (Humo)
  • "Tom Boonen en Gunter Lamoot waren magistraal!" (Het Laatste Nieuws)
  • "De prijs voor de best nagebootste stem mag nú al naar Guga Baul gaan. Deze 24-jarige cabaretier heeft een perfecte Gunter Lamoot in zijn stembanden zitten." (Het Nieuwsblad)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Guga Baul
Datum: 
7 mei 2014
Locatie: 
Capitole, Gent

Reservatie:

Meer over