THUIS verwelkomt de volgende weken twee nieuwe personages: Lena Blondeel (vertolkt door Katrien Vandendries) brengt vanaf donderdag 17 april het hoofd van Jens op hol en vanaf maandag 21 april komt Hélène Symons-Van Damme (gespeeld door Camilia Blereau) haar schoondochter Judith en kleinkinderen Emma en Stan bijstaan na het plotse overlijden van Kurt.

Lena Blondeel (Katrien Vandendries)

Lena Blondeel is een zelfbewuste veertiger, die op donderdag 17 april (aflevering 3564) plots het leven van Jens binnenstapt. Na een zware dag is Lena op zoek naar wat verstrooiing, een goed gesprek en een luisterend oor. Dat vindt ze aan de toog van de Frens bij Jens, die na het slechte nieuws van zijn vader ook wel wat afleiding kan gebruiken. Ook al is Jens veel jonger dan Lena, toch vinden ze troost en steun bij elkaar.

Maar al snel gaat het verder dan praten en luisteren. Lena en Jens storten zich heel onverwacht in een stormachtiger affaire. Wat begint als een schijnbaar betekenisloze onenightstand, groeit tot ieders verbazing uit tot meer, misschien wel veel meer... Maar Jens weet nog niet alles van Lena, en bovendien staat hij op het punt om te vertrekken naar zijn ouders in Portugal...

Katrien Vandendries studeerde in 1994 af aan Studio Herman Teirlinck en draagt al een pak ervaring met zich mee. Ze vertolkte rollen in verschillende televisiereeksen zoals Flikken, Spoed, Zone Stad, Vermist, Witse, Aspe,... en speelde ook vroeger al eens een klein rolletje in THUIS. Ze nam van 1995 tot 1998 de rol van Carolien Jacobs voor haar rekening. Naast fictie leent Katrien Vandendries haar stem voor reclamespotjes en animatiefilms en stond ze al op de planken met verschillende producties van het Toneelhuis, Publiekstheater en Froe Froe.

Hélène Symons - Van Damme (Camilia Blereau)

Hélène Symons-Van Damme is de moeder van Kurt Van Damme, en de grootmoeder van Emma en Stan. Ze duikt voor het eerst op na de dood van Kurt (op maandag 21 april in aflevering 3566). Samen met haar schoondochter Judith zal Hélène de begrafenis van haar zoon regelen. Hélène is een dame met klasse. Ze heeft nooit begrepen waarom Judith niet meer moeite heeft gedaan om haar huwelijk met Kurt te redden.

Ze verwijt Judith dat ze veel te snel heeft opgegeven. Zeker nu ze haar zoon heeft verloren, is dat een erg gevoelig onderwerp. Tom moet dus niet op al te veel sympathie rekenen van Hélène. Haar aanwezigheid zorgt eerst voor wat spanningen en discussies in huis. Maar Judith kan wel rekenen op veel en broodnodige hulp en troost van haar schoonmoeder. Ook Stan en Emma genieten in deze moeilijke tijden van de aanwezigheid van hun grootmoeder. Wanneer Hélène voor het eerst kennismaakt met Marianne, hangt er meteen elektriciteit in de lucht.

Camilia Blereau was van 1975 tot 1998 verbonden aan de Koninklijke Nederlands Schouwburg, waar ze in 76 stukken te zien was. Daarna speelde ze bij het Toneelhuis, Nationale Toneel in Den Haag en het Raamtheater. Ook op televisie is Camilia een bekend gezicht. Vorig jaar speelde ze mee in Crème de la Crème maar ook in andere programma’s zoals Kinderen van Dewindt, Flikken, Stille Waters, Loslopend Wild en Lili en Marleen kon je haar zien schitteren. Naast televisie is Camilia ook een grote waarde op het witte doek. Ze deed mee in heel wat films, waaronder Het Vonnis, K3 Bengeltjes, Confituur, Max, Pauline en Paulette. Camilia speelde ook vroeger al eens mee in THUIS, in een speciale aflevering gemaakt rond Ann Petersen.

  • Lena Blondeel (Katrien Vandendries) in THUIS: vanaf donderdag 17 april om 20.10 u. op Eén.
  • Hélène Symons – Van Damme (Camilia Blereau) in THUIS: vanaf maandag 21 april om 20.10 u. op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: