Het hoge woord is er eindelijk uit: de West-Vlaamse artiest Brihang brengt in het najaar zijn langverwachte debuutalbum 'Zo Lang Mogelijk' uit. Op zondag 7 februari zal radiomaker Lefto de eerste single, getiteld 'Balanceren', primeuren in zijn radioshow op Studio Brussel. Een week later, op maandag 15 februari, verschijnt vervolgens de clip van 'Balanceren'.

Fans van Brihang hadden het al enigszins zien aankomen aangezien de rapper de voorbije maanden veel tijd in de studio doorbracht en hier en daar online een tipje van de sluier lichtte, maar een officiële aankondiging bleef tot nog toe uit. In een radio-interview met Zender, het muziekprogramma van Studio Brussel, maakte Boudy Verleye (de echte naam van Brihang) vorige week een en ander concreet. 'Zo Lang Mogelijk' zal in het najaar uitkomen onder Fake Records en in de aanloop naar het album verschijnen al een aantal singles.

Op de allereerste single is het alvast niet lang wachten. Zondagavond 7 februari tussen 22:00 en 24:00 zal het nummer 'Balanceren' voor het eerst te horen zijn bij Lefto op Studio Brussel, hij tweette alvast laaiend enthousiaste woorden over de single. Het nummer zelf is vintage Brihang: zowel liefdesperikelen als de moeilijk te bewandelen grens tussen artistieke integriteit en commercieel succes komen aan bod, maar evengoed excelleert hij in rake beschrijvingen van de kleine dingen des levens. Gevoelig, zonder echter te vervallen in pathos of sentiment. De productie van het nummer is gedaan door de Leuvense producer Moodprint (Tangram Records).

Sinds Brihang begin 2014 de Nieuwe Lichting van Studio Brussel won, nam zijn carrière onherroepelijk een steile klim, met optredens in de mooiste poptempels van ons land en op festivals als Pukkelpop of de Lokerse Feesten. Na een korte tour met Tourist Lemc oversteeg de rapper al snel de hiphopniche waardoor ook het grote publiek zijn experimentele en volledig eigenzinnige muziekstijl in de armen kon sluiten. Verwachtingen over zijn debuutalbum zijn dan ook hooggespannen.

Op 8 februari zal 'Balanceren' te streamen en te downloaden zijn via de gekende diensten. Een week later, op 15 februari komt ook de clip van het nummer uit. Indien uw medium iets wil doen rond deze single- en cliprelease, gelieve ons te contacteren op onderstaande contactgegevens. Media-optredens zullen wel pas gedaan worden na de release van de clip op 15 februari.

Brihang zal ook twee keer optreden voor de albumvoorstelling van de Ertebrekers (nieuwe groep Flip Kowlier): 14.04 in de Vooruit (Gent) en 23.04 in de AB (Brussel).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over