Peter Minnebo

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 juli eerstkomend is het riante Park van Brasschaat het decor voor de 5de (lustrum) editie van het muzikale gebeuren Brasschaat Klassiek.

De persconferentie opende met onthullend nieuws, een naamsverandering van het succescvol klassiek evenement, Brasschaat Klassiek wordt Klassiek in het Park. De organisatie werd geprikkeld tot bezinning na een opmerking in Van Gils & Gasten op één. “ Is Brasschaat Klassiek niet te lokaal?” De eerste reactie van de organisatie was ....”en Werchter dan? “ De organisatie deed iets met de gedachte en voerde een naamsverandering door.

Jan Jambon, inmiddels 25 kg jonger, blikt even terug in de tijd en wijst op de oorspronkelijke target van Brasschaat Klassiek, jongeren laten kennismaken met klassieke muziek. “ De meeste voetballiederen zijn immers gebaseerd op vele gekende aria’s”.

De eerste dag valt op vrijdag de dertiende, anderzijds een meevaller, want er is geen match gepland op de wereldbeker én de waarnemende burgemeester Koen Verberck is jarig! De befaamde concertpianiste Eliane Rodriguez opent met passende stukken als de ‘Noodlotsymphonie’ van Beethoven en de ‘Dance Macabre’ van Camille Saint-Saëns, ook de ‘13’e Nocturne van Chopin staat op het programma.

Wat het grote concert met The Groslot Gala Orchestra op zaterdag betreft, lieten de organisatie zich grotendeels inpireren door het land waar op dat moment alle aandacht van de hele wereld naartoe gaat vanwege het Wereldkampioenschap Voetbal. “Het zal Rusland zijn, al wat de klok slaagt”, aldus Carl Huybrechts, met focus op belangrijke Russiche Meesters zoals Glinka, Tchaikovsky, Rachmaninov, Borodin, Prokofjew. “Het Russische repertoire is immers buitengewoon”, aldus Groslot.

Het concert wordt traditioneel afgesloten met een groot bal populaire, iedereen is welkom om mee te walsen op de gigantische dansvloer, met weerom een knipoog naar een nieuw wereldrecord, 1502 koppels op de dansvloer.

Twee jonge solisten die eerder dit jaar werden geselecteerd door Robert Groslot, krijgen de kans om voor het eerst in hun leven voor een groot publiek op te treden. Op vrijdag speelt Alexandra Krinkels een quatre-mains met Eliane Rodriguez, en de dag nadien vertolkt Jappe Dendievel (14 jaar) deel 1 uit het fagotconcerto van Weber. Het wordt een kippenvelmoment.

Organisator vzw Klassiek in ’t Groen staat klaar voor de toekomst , door een nieuwe samenwerking met het dynamische Deep Bridge. Dit partnership zal het concept verder uitrollen in Vlaanderen met editie Brasschaat als thuishaven voor een jaarlijkse klassiek concertreeks ‘on tour’ voor iedereen. Door de nieuwe samenwerking krijgt het project wat meer financiële armslag. Ook Radio 2 zal zich als partner engageren.

Info:

De ticketverkoop is open via de nieuwe website: www.klassiekinhetpark.be

Telefonisch: 070 345 345

De Brasschaatse bib verkoopt tickets ter plaatse tijdens de openingsuren.

Klassiek in het Park kreeg er op de persconferentie onmiddellijk een klein broertje bij, namelijk Klassiek in Den Rooy op het Domein Den Rooy in Meerle –Hoogstraten. Toegangskaarten via sales@denrooy.com en www.teleticketservice.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: