Op donderdag 30 oktober 2014 opent Antwerp Expo de deuren voor de Boekenbeurs, het grootste boekenevenement van de lage landen. VTM NIEUWS-anker Birgit Van Mol volgt dit feest voor de lezer op de voet en kampeert de hele periode op de Boekenbeurs. Te midden van de boeken en te midden van de bezoekers neemt Birgit Van Mol rechtstreekse interviews met auteurs voor haar rekening. Collega Patrick Van Gompel maakt reportages over de trends die opvallen, de thema’s die in de kijker staan, de schrijvers die gelauwerd worden, de bezoek- en verkoopcijfers. Kortom, heel gevarieerde reportages over alles wat er leeft in de boekenwereld.

Op de openingsavond – donderdag 30 oktober 2014 – brengt Patrick Van Gompel in VTM NIEUWS van 19.00 rechtstreeks verslag over de verwachtingen van de sector en geeft hij de kijker een teaser van wat de Boekenbeurs te bieden heeft.

Van vrijdag 31 oktober 2014 tot en met 7 november 2014 zal Birgit Van Mol elke middag in VTM NIEUWS van 13.00 live een auteur interviewen, die aanwezig is om zijn nieuwste werk te promoten, om te signeren of om de boeken van collega’s te ontdekken. Interviews met schrijvers die actief zijn in heel verschillende genres, van misdaad over strip tot de roman.

Op de slotavond – dinsdag 11 november 2014 – brengt Patrick Van Gompel in VTM NIEUWS van 19.00 een round-up van de 78ste editie van de Boekenbeurs.

Birgit Van Mol en Patrick Van Gompel voor VTM NIEUWS live op de Boekenbeurs vanaf 30 oktober tot en met 11 november 2014

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: