Biesenrock heeft camping groter moeten maken

De derde editie van het Biesenrockfestival in Rijkhoven (Bilzen) verwacht vanaf vrijdag bijna vijfduizend toeschouwers. “Het festival is in volle groei,” zegt Biesenrockvoorzitter Rik Slegers. “We hebben een grotere tent, een grotere geluidsinstallatie, een grotere camping, een extra festivaldag én natuurlijk veel grotere namen op de affiche.”

Drie jaar geleden startte het rockfestival in Rijkhoven met een bescheiden affiche, maar met een steile ambitie. De meer dan 170 vrijwilligers uit Rijkhoven willen graag Bilzen –de geboorteplek van alle Europese festivals- terug op de festivalkaart zetten. Vorig jaar werd die ambitie aangescherpt met 3.000 bezoekers over twee dagen.

Dit jaar zouden er dat meer moeten worden. “We hebben een prachtlocatie aan het kasteel van Alden Biesen en meer grote namen op de affiche. Een extra troef dit jaar is Europa’s grootste tributefestival Rock Bilzen dat op zondag op onze festivalwei plaatsvindt. Dat spreekt allemaal samen duidelijk tot de verbeelding,” zegt Rik Slegers. “De ticketverkoop gaat heel vlot. We hebben de camping al groter moeten maken. Vorig jaar hadden we één mobilhome staan. Dit jaar hebben er al dertig gereserveerd. In totaal hebben zich al 500 kampeerders gemeld uit binnen- en buitenland".

"Het is ook opvallend dat we aanvragen krijgen uit Frankrijk, Duitsland en Nederland. En er komen zelfs twee Australiërs langs die op doorreis zijn in Europa. Ze hebben het Biesenrock-festival ontdekt op internet. Ook veel hotels en Bed & Breakfasts in de buurt zitten vol geboekt.”

De organisatie heeft trouwens ook een geste gedaan naar alle inwoners van Rijkhoven, een kleine deelgemeente van Bilzen. “We hebben alle Rijkhovenaren een brief gestuurd dat ze gratis een kijkje mogen komen nemen. Daar is massaal op gereageerd. Het is voor ons belangrijk dat ze ons steunen want we willen hier nog een tijdje mee doorgaan.”

Biesenrock op vrijdag 1 en zaterdag 2 augustus tegenover het kasteel van Alden Biesen met ondermeer Evil Invaders, Vanderbuyst, Blaze Bayley (ex-Iron Maidenzanger), Flotsam & Jetsam, Evergrey, Crucified Barbara en Channel Zero. Op zondag 3 augustus vindt op dezelfde wei Europa’s grootste tributefestival Rock Bilzen plaats met bands die shows spelen van o.m. Metallica, Motörhead, Red Hot Chili Peppers, Deep Purple en Kiss. Combitickethouders van Biesenrock mogen daar gratis binnen. Tickets 10-20 euro op www.biesenrock.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Biesenrock
Datum: 
1 & 2 augustus 2014
Locatie: 
Alden-Biesen, Rijkhoven

Reservatie:

Meer over