Goele Bormans

Een vraag die iedereen zich wel eens stelt… Waarom krijgt hij de job en ik niet? Vinden ze hem/haar leuker dan mij? Dat kan dan alleen maar zijn omdat ze beter zijn dan ik… Maar is dat daarom wel zo? Zijn we niet gewoon allemaal anders?

Bert Verbeke stelde zich deze vragen luidop in zijn muziektheatermonoloog. Wat leuk was en het gevoel gaf dat je gezellig bij vrienden in de zetel ging zitten, was dat Bert je verwelkomde in de zaal en de mensen zowat aansprak alvorens hij effectief begon. Deze luchtige ijsbreker zorgde al direct voor een goede sfeer. Onder het publiek zaten verscheidene collega’s van Bert, voornamelijk dan van “Thuis”, die hem een hart onder de riem kwamen steken. Als het ijs helemaal gesmolten was stelde hij voor eraan te beginnen met een liedje. De eerste klanken weerklonken door de zaal en beloofden alvast een boeiende avond te worden.

Hij vertelde van alles over zijn leven, je vroeg je regelmatig af, is het nu een act of echt? Alles bleek een toch een grondje van waarheid te hebben, maar dan een beetje pittiger, een beetje “beter dan ik” zoals hij het zelf verwoorde. Alles werd smeuïg aan elkaar gelijmd met Nederlandse liedjes. De liedjes vertelden eigenlijk gewoon het verhaal verder en werden op verschillende instrumenten begeleid. Bert bleek een manusje van alles, zingen, acteren en muziek spelen, hij doet het allemaal even vlot. Van een kleine ukelele tot een gitaar tot een piano, hij switchte even gemakkelijk tussen de instrumenten als van kleren (al deed hij dat laatste niet tijdens de première). Bert verraste ons aangenaam met deze voorstelling, we wachten alvast vol van verwachting op een nieuw project.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over