Om de afvalberg te helpen verkleinen, gaat Bengelpop dit jaar voor een PET-free festival. De organisatie zal tijdens de 18e editie op dinsdag 28 juni geen PET-flesjes en wegwerpbekers meer aanbieden. Met een exclusieve Bengelpop-bidon en herbruikbare bekers zijn er voldoende milieuvriendelijke alternatieven.

Coole Bengelpop-bidon

Een groot aantal scholen maakten al gebruik van het aanbod van de organisatie om een exclusieve paars-gele Bengelpop-bidon voor hun leerlingen te bestellen. Die kunnen ze op het festival vullen met gratis water. Ook op de festivaldag zelf zullen er nog coole drinkflessen te koop zijn voor 2 euro per stuk, zolang de voorraad strekt.

Herbruikbare bekers

En er zijn nog andere milieuvriendelijke alternatieven zodat de kinderen zeker geen dorst moeten leiden. Zo kunnen de Bengelpoppers een drankje kopen in een herbruikbare beker. Als ze die terugbrengen, krijgen ze één van de superleuke Bengelpop-stickers. De kinderen kunnen ook nog altijd eigen drankjes meebrengen, maar ook dan liefst in een herbruikbare verpakking natuurlijk…

Info: www.bengelpop.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over