Nieuwe documentaires over iconen van de Belgische pop - vanaf maandag 30 april op Canvas

Belpop is terug: de bekroonde docureeks over iconische Belgische muzikanten maakt haar grote comeback met vier nieuwe muzikale portretten en een tweeluik over de Belgische muziek in de jaren ’80.

Deze achtste editie dompelt de kijker onder in de wervelende verhalen van Arsenal, Triggerfinger, Flip Kowlier en Luc De Vos. In de dubbelaflevering Tachtig was prachtig blikt Belpop terug op de boomende Belgische muziekscene eind jaren ’70, begin ’80, met ronkende namen als T.C. Matic, De Kreuners, The Kids, The Scabs, Red Zebra, Luna Twist, Allez Allez, Lavvi Ebbel e.a.

De nieuwe reeks is een prima alibi voor een frisse restyling met een nieuwe grafiek en generiek. Voor de begintune tekende DJ/producer Faisal Chatar met een aanstekelijke remix van Theme from Turnpike. van dEUS.

Maar wat niet verandert, is de ijzersterke formule van de reeks. Artiesten vertellen openhartig over hun prilste inspiraties, de eerste schuchtere optredens, de zoektocht naar een artistieke identiteit, het geploeter voor de erkenning, de gelukzalige roes van de doorbraak, de kater van het succes, het tot stand komen van bekende nummers, de strapatsen on tour, de buitenlandse zege of mislukking, de pijnlijke split of de eeuwige camaraderie.

Interviews met de hoofdfiguren worden afgewisseld met bijdragen van eersterangs getuigen als (ex-) bandleden, producers, collega-muzikanten, roadies, managers. Het verhaal wordt verteld door de vertrouwde stem van Luc Janssen en rijkelijk geïllustreerd met (vaak nooit eerder getoonde) archiefbeelden.

Vanaf maandag 30 april om 21.15 u. op Canvas en vrtnu.be. (hh op dinsdag om 19.00 u.)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over