De heren van Belpop Bonanza kennen geen grenzen. Letterlijk en figuurlijk. De makers van het Canvas-programma 'Belpop Bonanza TV' touren sinds december door Vlaanderen met hun theatershow 'Belpop Bonanza Quattro'. Nu die tournee bijna afgelopen is, komen ze alweer met nieuwe plannen. Vanaf april trekken ze de grens over richting Nederland met een nieuwe voorstelling 'Merci Nederland'.

Nederland is sinds jaar en dag de eerste en tevens de grootste fan van Belgische muziek. Nederland heeft ons ook altijd de weg gewezen. Hoe je straffe liedjes in het Nederlands schrijft (merci Boudewijn De Groot). Hoe je muziektelevisie maakt (merci Avro’s Toppop). Hoe je rapt in het Nederlands (merci De Jeugd van Tegenwoordig en ook wel een beetje Drs. P). Dat verdient bloemen en grenzeloos respect, zo vinden Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing althans. Het duo maakt sinds vijf jaar boeken, theatershows en televisieprogramma’s over de geschiedenis van de Belgische popmuziek. Hun huismerk heet Belpop Bonanza.

Onderweg verzamelden ze een hoop interessante documentatie over de rol van onze noorderburen in Belgische popmuziek. De mooiste ‘cases’ worden samengebracht in een nieuwe show, 'Merci Nederland'. Een avond van 90 minuten met sterke verhalen, bakken trivia, stukken muziek, beelden en heel veel humor. Zoals we het van Belpop Bonanza gewend zijn dus.

Van 13 april tot 19 mei spelen Delvaux en Ewing zeven shows in Nederland. Het wordt weer helemaal terug naar af voor de twee. Vreemd terrein waar niemand hen kent en waar dus zieltjes moeten gewonnen worden.

Wat de twee er echter niet hebben bij verteld, is dat ze het ook gaan hebben over al het schoons wat de Nederlanders aan ons Belgen te danken hebben. En dat ze toch een kleine veiligheid ingebouwd hebben. De zeven plekken liggen namelijk niet ver van de Belgisch-Nederlandse grens. Zo hopen ze ook wat Belgische fans te overhalen om te komen kijken.

‘Merci Nederland’ start op 13 april in Weert (NL) en tourt tot 19 mei 2018.
Voor tickets kan je terecht op www.belpopbonanza.be

13-apr-2018 Weert (NL) Munttheater
20-apr-2018 Valkenswaard (NL) Theater De Hofnar
03-mei-2018 Roosendaal (NL) De Kring
11-mei-2018 Berlicum (NL) Den Durpsherd
12-mei-2018 Zundert (NL) Cultuurcentrum
18-mei-2018 Bergeijk (NL) Theater De Kattendans
19-mei-2018 Venray (NL) Schouwburg

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over