Op zaterdag 30 augustus vindt in Maastricht ‘200 jaar koninkrijk’ plaats onder het motto ‘Hello World’: een muzikaal- en kunstmodespektakel dat 200 jaar onafhankelijkheid en democratie in Nederland viert. Tal van artiesten, waaronder Belle Perez, treden er op voor de Nederlandse en Belgisch staatshoofden, en tal van andere prominenten.

Hello World! en Belle Perez

De staatshoofden en het publiek worden getrakteerd op een muzikaal spektakel zonder weerga, met Belle Perez als trotse afsluiter. Belle: “Ik kijk er enorm naar uit om zaterdag op te treden. Ik ga een symfonische bewerking brengen van ‘Hello World’. Een toepasselijk nummer voor deze viering, die dezelfde naam draagt als mijn song!”

Bal National

Het is niet de eerste keer dit jaar dat Belle optreedt voor het koningspaar. Op 20 juli zette ze het Vossenplein in Brussel al op stelten tijdens het Bal National. Belle Perez: “Optreden op Bal National was fantastisch. Een gigantisch volksfeest vol muziek en dans, met een geweldige ambiance. Ik verraste ons vorstenpaar met een latino versie van de Brabançonne.”

Gepaste afsluiter van drukke zomer

2014 is voor Belle sowieso een topjaar. Want ze viert 15 jaar ‘on stage’ met ontelbare live optredens, de nieuwe single Vayamundo, en unieke samenwerkingen zoals die met Grupo Compay Segundo van de legendarische Buena Vista Social Club. Belle: “2014 kan nu al niet meer stuk. Zaterdag wordt ongetwijfeld een feest, een fantastische afsluiter van een drukke zomer!”

Meer informatie

Hello World is gratis toegankelijk. Wie er niet bij kan zijn, volgt live het verslag van de NOS op Nederland 2. BVN zorgt wereldwijd voor de uitzending van het programma op de Markt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Belle Perez
Datum: 
zaterdag 30 augustus 2014
Locatie: 
Maastricht
Meer over