In het dansen is het wedstrijdseizoen volop aan de gang: de dansers zijn druk in de weer om selecties te behalen voor de nationale kampioenschappen van 2015. Zo kunnen dansers uit Oost- en West-Vlaanderen dit weekend in Gent hun 2e selectie behalen voor de nationale kampioenschappen streetdance en showdance van zondag 3 mei 2015.

Nu zondag 23 november organiseert Dansliga sportfederatie vzw, in samenwerking met haar club Dream Dance uit Merelbeke, in Gent de 2e promotiewedstrijd streetdance en showdance voor de regio Oost- en West-Vlaanderen. Dat betekent dat dansers uit die regio tijdens de wedstrijd van dit weekend hun 2e selectie kunnen behalen voor de nationale kampioenschappen street- en showdance van 2015. Om mee te kunnen dingen naar die nationale titel, moeten dansers minstens 3 selecties behalen in het seizoen 2014-2015.

430 dansers strijden zondag voor de overwinning

Het is dus een belangrijke wedstrijd voor de Belgische street- en showdancers en dat is te merken aan de inschrijvingen: maar liefst 430 dansers nemen deel aan de wedstrijd. Tijdens de wedstrijd in Gent kunnen dansers deelnemen aan verschillende categorieën: in streetdance kunnen ze alleen deelnemen (solo), met twee (duo) of met een grotere dansgroep (minstens 7 leden). In showdance wordt er enkel gestreden tussen dansgroepen. Een danser kan in de verschillende categorieën deelnemen, waardoor de 430 ingeschreven deelnemers goed zijn voor in totaal 468 deelnames.

Opsplitsing in twee regio’s

Door het grote succes van de wedstrijden actuele dans (niet enkel streetdance en showdance, maar ook disco) en dus de grote stijging van het aantal inschrijvingen, heeft Dansliga vanaf dit wedstrijdseizoen een belangrijke verandering doorgevoerd: de wedstrijden worden voortaan opgesplitst in 2 regio’s, namelijk de regio Oost- en West-Vlaanderen en de regio Antwerpen-Limburg-Vlaams-Brabant. Tot vorig seizoen werden de wedstrijden nationaal georganiseerd. Op de nationale kampioenschappen nemen dansers het uiteraard nog wel op tegen dansers van alle andere provincies.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
street- en showdancewedstrijd
Datum: 
Zondag 23 november 2014
Locatie: 
Merelbeke
Meer over