In Herentals vervangt Dokter Tengrootenhuysen twee knieën in één operatie. Al snel wordt duidelijk waarom orthopedisch chirurgen naar eigen zeggen 'de beenhouwers van de chirurgie' genoemd worden. Hij en de andere dokters leggen uit waarom ze zo graag het mes ter hand nemen dat alle patiënten vrezen.

Dokter Mania De Praeter is een van de weinige neurochirurgen in België die zich toelegt op kinderen. Samen met haar team moet ze een hartverscheurende keuze maken over een vijfjarig meisje. Tijdens de wekelijkse teamvergadering neemt ze een beslissing die niet voor de hand ligt.

Professor Brugada is een wereldautoriteit in de cardiologie. Samen met zijn broers ontdekte hij een erfelijke hartritmestoornis die naar hen genoemd werd, het Brugadasyndroom. Een vader komt langs om zijn kinderen te laten testen. Ook voor professor Brugada zijn deze testen zenuwslopend, want er is telkens één kans op twee dat hij slecht nieuws moet brengen.

Topdokters

Het nieuwe Woestijnvis-programma Topdokters kijkt in het hoofd en hart van tien specialisten en geeft een blik achter de schermen van de medische wereld. We kijken mee over hun schouders en volgen het razende tempo waarmee zij door de ziekenhuisgangen snellen. We zien hoe ze tot het uiterste gaan om de moeilijkste medische vraagstukken op te lossen, hoe ze belissingen nemen. Voor elke patiënt wordt de beste behandeling gezocht, maar ook de beste zorg. Want soms moeten levenskwaliteit en –kwantiteit onvermijdelijk tegenover elkaar afgewogen worden. Tot welke prijs willen dokters genezen? Wint hun geloof in de wetenschap en eigen kunnen of aanvaarden ze de kwetsbaarheid van het leven?

Topdokters, aflevering 2, woensdag 16 april om 21u05 op VIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over