Beautiful Badness is een Frans-Belgische groep die ontstaan is rond de componist en zanger Gabriel Sesboué. Vijf muzikanten met diverse achtergronden en projecten waarmee ze tourden doorheen Europa (Wax Taylor, Univers Zero …) vertellen over het verleden, de verloren tijd, afscheid nemen en nostalgie. Aangetrokken en beinvloed door zowel engelstalige melancholische popmuziek als klassieke muziek, staat Beautiful Badness voor organische muziek die in contrast staat met de hedendaagse electro pop. Op die manier treden ze in de voetstappen van artiesten als Agnes Obel of Woodkid. Complexe meerstemmige vocals, zwaar en somber klinkende pianoklanken, quasi orchestrale drums, schurende gitaren en instrumenten van weleer zorgen ervoor dat de zang, gaande van de diepste en laagste tonen tot bijna onbereikbare hoge noten, helemaal tot zijn recht komt.

Vandaag lanceren ze hun nieuwe single ‘A Sunny Morning’ in Vlaanderen. De song werd gemixt en geproduced door Koen Gisen. Beluister en bekijk hem hier

‘A Sunny Morning' en vooral de bijhorende video werden warm onthaald in Frankrijk (Radio Néo, Les Inrocks, Longueur d’Ondes) en in Wallonië (La Première, Classic21, La Deux, Télébruxelles, FocusVif…).

‘A Sunny Morning’ staat op de 'Many Years’, de EP van Beautiful Badness die uitkwam op 15 oktober in eigen beheer.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: