MNM zoekt de geknipte woordvoerder die de Belgische punten mag geven

Op 16 maart koos Vlaanderen tijdens de rechtstreekse finale vanuit het Sportpaleis massaal voor de 31-jarige Axel Hirsoux om ons land te vertegenwoordigen op het 59e Eurovisiesongfestival in Kopenhagen met het liedje Mother. Op 6 mei treedt hij aan in de eerste halve finale. De Eén-kijker kan zijn Eurosong-avontuur volgen vanop de eerste rij en ook MNM zit Axel op de hielen. MNM lanceerde vanmorgen ook een wedstrijd die bepaalt wie voor ons land de punten mag zeggen. Een primeur dus: nooit eerder was die eer weggelegd voor ‘een gewone’ kijker.

Om een finaleticket in de wacht te slepen zal Axel op 6 mei bij de eerste tien kandidaten moeten eindigen. Axel heeft ondertussen niet stilgezeten. In nauwe samenwerking met de VRT heeft hij er alles aan gedaan om in de meest ideale omstandigheden en met de best mogelijke voorbereidingen aan de start in Denemarken te verschijnen.

Peter en Eva

Eurosong-hosts Peter Van de Veire en Eva Daeleman staan scherp om de kijker door de halve finales en de finale te loodsen. Op hun eigen manier zullen zij de kijker alle relevante, interessante en plezante informatie meegeven. En uiteraard zullen zij Axel aanmoedigen. Ook de Eén-kijker kan supporteren of zijn mening ventileren via twitter (#eurosong2014).

Niet alleen zullen Peter en Eva de twee halve finales en finale van de nodige professionele commentaar voorzien, voorafgaand aan elke show nemen ze de kijkers mee achter de schermen van het grootste liedjesfestival ter wereld en blikken ze vooruit.

De halve finales en finale op Eén

Op dinsdag 6 mei blikken Peter en Eva terug op het parcours dat Axel Hirsoux aflegde tijdens Eurosong 2014: van nobele onbekende naar topfavoriet bij zowel de experten als het Vlaamse en internationale publiek.

Eén volgt ook Axels eerste vlucht ooit, richting Kopenhagen dus, en zijn avonturen ter plekke. De kijker vangt een glimp op van de openingsreceptie, de repetities en de laatste stemopwarming. En hoe zwaar is de concurrentie?

Op donderdag 8 mei blikt Eén hopelijk terug op de euforische uren en dag die Axel beleefde na zijn kwalificatie voor de finale. Samen met hem en zijn entourage (waaronder choreografe Isabelle Beernaert) ontdekt de kijker ook een beetje meer van Kopenhagen. Ook bij de tweede halve finale worden vooraf de opvallendste deelnemers onder de loep genomen.

Op zaterdag 10 mei kan iedereen dan hopelijk de laatste voorbereidingen volgen voor de finale. Daarvoor wordt even rechtsreeks poolshoogte genomen bij Axel en maakt de kijker ook voor het eerst nader kennis met de rechtstreeks geplaatste kandidaten die dan voor het eerst aantreden in Kopenhagen.

Gezocht: kijker die de punten mag meedelen

Vlaanderen volgde en masse de zoektocht naar onze kandidaat voor Kopenhagen en sloot na de finale Axel Hirsoux in zijn armen om nooit meer los te laten. Dit verdiende een bedankje! Daarom maakte de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow op MNM deze ochtend groot nieuws bekend: de VRT gaat op zoek naar de ideale spokesperson voor België tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. Hij of zij zal de Belgische punten mogen uitdelen voor een publiek van +- 120 miljoen kijkers.

Via sociale media solliciteerden al vele Eurovisiefans voor deze vacature. Voor het eerst in de Belgische Eurosonggeschiedenis zal deze taak ook effectief aan een kijker toegewezen worden. Wie in de sporen wil treden van onder andere Peter Van de Veire en Geena Lisa kan dus nu zijn of haar kans wagen.

Hoe meedoen?

Via mnm.be en een.be kan iedereen die zich geroepen voelt zich kandidaat stellen door middel van een video up te loaden (max. 30 seconden) waarin hij/zij aan drie landen punten uitreikt (8,10 en 12 punten). Inschrijvingen worden afgesloten op 27 april om 23.59u.

In de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow gaat MNM tussen alle inschrijvingen op 28, 29 en 30 april op zoek naar drie finalisten. Op 6 mei zullen deze drie finalisten zich op Eén moeten bewijzen. Het is de Eén-kijker die uiteindelijk bepaalt wie voor het oog van Europa de Belgische punten zal uitdelen.

MNM tijdens de week van het Eurovisiesongfestival (5 tot 9 mei)

Net zoals bij Eurosong 2014 zit MNM ook tijdens de week van het Eurovisiesongfestival op de eerste rij om verslag uit te brengen over hoe het Axel Hirsoux en zijn concurrenten vergaat in Kopenhagen.

Tijdens de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow nodigen Peter Van de Veire en Nasrien Cnops elke ochtend een artiest die de opdracht kreeg om zijn of haar versie van Mother live in de studio te vertolken. Het leidt geen twijfel dat dit zal leiden tot enkele muzikale verrassingen. Zo werkt Belle Perez aan een Latino-versie en mogen we van Robbie Longo een country-uitvoering verwachten. Andere namen worden binnenkort bekendgemaakt.

  • Dinsdag 6 mei: 20.40u.-21.00u. Eurosong 2014 – Kopenhagen en aansluitend van 21.00u.- 23.00u. de eerste halve finale van het 59e Eurovisiesongfestival.
  • Donderdag 8 mei: 20.40u.-21.00u Eurosong 2014 – Kopenhagen en aansluitend van 21.00u tot 23.00u. de tweede halve finale van het 59e Eurovisiesongfestival.
  • Zaterdag 10 mei: 20.40u.-21.00u. Eurosong 2014 – Kopenhagen en aansluitend van 21.00u. tot 00.30u. de finale van het 59e Eurovisiesongfestival.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: