Op dinsdag 29 september treedt het Avishai Cohen Trio op in de Grote Zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam. Het concert staat in het teken van het nieuw verschenen album ‘From Darkness’. De kaartverkoop voor dit concert loopt via www.concertgebouw.nl.

Bassist/componist Avishai Cohen studeerde aanvankelijk klassieke piano maar na het horen van de legendarische basgitarist Jaco Pastorius schakelde hij al snel over naar de bas. Zijn buitengewone techniek en ongewone manier om de akoestische bas te bespelen, hebben hem intussen tot een fenomeen gemaakt. Hij tokkelt, plukt, strijkt en slaat op zijn instrument terwijl hij er zich omheen kronkelt als een boa constrictor om haar prooi. Ditmaal brengt hij de jonge talenten Nitai Hershkovits (piano) en Daniel Dor (drums) mee om het gloednieuwe album ‘From Darkness’ voor te stellen.

Over zijn nieuwe album zegt Avishai zelf: "It is the first time since Gently Disturbed that I have the feeling I am reaching a new, fresh and incredibly substantial form with the trio." De chemie tussen hen beschrijft hij als "Here, three becomes one."

In zijn composities weet Avishai moeiteloos westerse en oosterse invloeden te versmelten tot een heel persoonlijke stijl. Cohen is een meester in het vermengen van jazz met ritme-invloeden uit de rock, klassieke- en Arabische muziek alsmede invloeden uit de verdere Afrikaanse muziek. Met de contrabas als ankerpunt en springerige, opzwepende ritmestructuren is een optreden van de charismatische Israëliër een garantie voor wervelende avond.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Avishai Cohen Trio
Datum: 
29 september 2015
Locatie: 
Het Concertgebouw Amsterdam

Reservatie:

Meer over