De 869.000 kijkers die vorige week op Aspe afstemden, zagen het vermoeden van inspecteur De Maegd (Ludo Hoogmartens) bevestigd worden: zijn collega Vereecke (Axel Daeseleire) bleek er een verborgen agenda op na te houden. Commissaris De Kee (Michel Van Dousselaere) is dus genoodzaakt een vervanger in te schakelen en dat wordt inspecteur Rudy Snels, een rol voor Marc Lauwrys.

Rudy Snels is de tegenpool van Dirk Vereecke. Omdat zijn vrouw onlangs met pensioen is gegaan, verkocht het koppel hun huis in de Kempen om in een appartement in Blankenberge te gaan wonen. Rudy, niet gespeend van enig cynisme, hoopt bij de LOD zijn carrière langzaam te laten uitdoven. Maar al snel blijkt de inspecteur meer bezig te zijn met het lezen van zijn krant en het inrichten van zijn appartement dan met het oplossen van zaken.

Het geduld van Rob De Maegd wordt meteen danig op de proef gesteld wanneer hij met Snels op pad moet om de dood van Eric Daelman, de coach van zwembelofte Wendy Cremers, te onderzoeken. Zijn lijk wordt teruggevonden in het Brugs Olympiabad. De eerste analyse wijst in de richting van zelfmoord, maar dan ontdekken de speurders dat Daelman een conflict had met Dimitri Cremers (Peter Thyssen), de vader van Wendy en van ex-zwemster Nathalie (Lize Feryn).

De zesde aflevering van Aspe staat opnieuw bol van de bekende gezichten. Naast Peter Thyssen en Lize Feryn duiken o.m. ook Manou Kersting, Tania Kloek, Charlotte An Bongaerts, Antoine Vanderauwera, Vicky Versavel en Govert Deploige op. De lijst met gastacteurs wordt aangevuld met Lynn Van Royen en Joren Selderslachts, die op dit moment samen op de set van de VTM-fictiereeks Spitsbroers staan.

Aspe vanavond om 21.10 uur bij vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: