Arto Lindsay maakt deel uit van teminste 2 werelden, geboren in de US maar opgegroeid in Brazilie, en muzikaal wisselend tussen noise en melodie, jazz en ‘Brazil’, pop of indie.

Met DNA was hij een van de grondleggers van de No Wave beweging (cfr de Brian Eno compilatie No NewYork uit ’78), later Jazzcat met John Lurie (’81) als stichter van de ‘Lounge Lizards’, of met Anton Fier in de Golden Palomino’s, of met de ‘Ambitious Lovers’ en daarna solo of samenwerkend met oa Brian Eno, David Byrne, Laurie Anderson, Animal Collective, Marc Ribot, en Ryuichi Sakamoto... of als producer van grote Braziliaanse namen, Caetano Veloso, Tom Ze, en Marisa Monte (waar hij een Grammy voor ontving).

Deze maand verschijnt ‘Encyclopedia of Arto’ een dubbel album dat enerzijds zijn solowerk (1994-2004) compileert en anderzijds een beeld geeft van de man, live, als gitarist songwriter en solo performer. Deze zomer doorkruist hij Europa met band (Marc Ribot als special guest), Belgie: er is voorlopig concert in najaar in optie – dus nog tbc.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over