Het Servische EXIT Festival maakt weer een rijtje indrukwekkende namen bekend voor de 2018-editie. Onder meer de futuristische popsterren Fever Ray en Sevdaliza maken tussen 12 en 15 juli hun opwachting in het Petrovaradin Fort te Novi Sad. Daarnaast heeft het festival, dat onlangs nog bekroond werd tot ‘Best Major Festival’ op de European Festival Awards, een tiental alternatieve metal en punk acts toegevoegd aan de line-up voor de Explosive Stage.

Fever Ray reist af naar EXIT Festival op het toppunt van haar carrière. Ze is komende zomer headliner op diverse internationale festivals en heeft een aantal spraakmakende samenwerkingen en solo albums op haar naam staan. De Iraans-Nederlandse triphop-artiest Sevdaliza belooft deze zomer een unieke en visuele show neer te zetten op EXIT Festival. Haar nieuwste album ‘ISON’, legendarische live optredens en authentieke video’s hebben Sevdaliza als eigenzinnige wereldster op de kaart gezet.

Zoals ieder jaar host de Explosive Stage de meest extreme metal, punk en hardcore acts. Fans kunnen deze zomer onder andere losgaan bij de shows van Madball, Brujeria, Lion’s Law, Dr Living Dead, Evil Invaders en Skyforger. Ook de hardcore punks Exploding Head Syndrome uit Noorwegen en Boids uit Canada ontbreken niet op het affiche. Vanuit de lokale hoek staan onder meer Bane, First Flame en Mud Factory op het programma. De metal bands Rhemorha, Liv en Terrorhammer maken de line-up van de Explosive Stage compleet.

Line-up tot nu toe & tickets
EXIT Festival 2018 verwelkomt 12-15 juli een mix van de beste wereld-, regionale en lokale artiesten. Onder de eerder aangekondigde acts zijn Ziggy Marley, Alice Merton, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Amelie Lens, Ben Klock, Jax Jones, Ofenbach, Mahmut Orhan, Burak Yeter, Dog Eat Dog en vele anderen. Meer namen worden in de komende weken bekend gemaakt. Vierdaagse tickets zijn voor € 109 te koop via de EXIT-website.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over