Jeugdhuisfederatie Formaat en 7 Antwerpse jeugdhuizen lanceren het project Future Artists van 't Stad. In het voorjaar van 2015 biedt elk jeugdhuis aan minstens 1 jong artistiek talent uit eigen buurt een plek om te creëren, te try-outen en te tonen. Muziek, theater, installatiekunst, streetart, multimedia ... Alles kan. Jonge artiesten kunnen zich vanaf vandaag kandidaat stellen.

7 jeugdhuizen van 't Stad

Met het project Future Artists van ’t Stad ondernemen 7 Antwerpse jeugdhuizen stappen om nieuwe jongeren aan te spreken en te betrekken bij hun lokale werking. Ze doen dat via een artistiek project, waarbij ze kansen bieden aan jong artistiek talent uit hun eigen buurt. Het project is een samenwerking van Formaat, Poppunt en Fameus, met de steun van de Stad Antwerpen.

Jeugdhuisfederatie Formaat springt met dit project deels op de kar van het project Lokale Helden van Poppunt. Dat wil op donderdag 30 april, tijdens de Week van de Amateurkunsten, zo veel mogelijk lokaal en jong muzikaal talent een podium bieden. Binnen het project Future Artists van ’t Stad krijgen echter ook andere artistieke disciplines een plek en dus zullen de Antwerpse jeugdhuizen op 30 april gonzen van de artistieke bedrijvigheid, in alle genres. Door dit project kunnen de jeugdhuizen een nieuw publiek aantrekken en binden aan het jeugdhuis, wat een geheel nieuwe dynamiek teweeg kan brengen.

Future Artists in residentie

Het zwaartepunt van het project Future Artists van ’t Stad ligt niet bij het toonmoment van 30 april, maar bij het traject dat er aan voorafgaat. Elk van de 7 jeugdhuizen neemt van februari tot april 2015 immers minstens 1 jong artistiek talent uit de eigen buurt in residentie. Hierbij zijn alle disciplines mogelijk. Zowel muziek, theater, installatiekunst, street art als multimedia kunnen aan bod komen.

Het jeugdhuis biedt zijn Artist(s) in Residence gedurende 3 maanden een werkruimte aan om te creëren, repeteren, experimenteren, tonen, try-outen en op te treden. Het jeugdhuis is voor de jonge artiest zo de ideale plek om het artistieke werk te toetsen aan een publiek en ervaring op te doen op een podium. Daarnaast kunnen de jonge talenten rekenen op personal coaching via Fameus en worden er ook door Poppunt heel wat ontwikkelingskansen aangeboden.

Kandidaat stellen?

Jong artistiek talent dat een residentieplaats wil veroveren in één van de 7 Antwerpse jeugdhuizen, kan zich kandidaat stellen door te mailen naar futureartists@formaat.be. Indienen kan tot uiterlijk 18 januari 2015. Meer info op www.facebook.com/futureartistsvantstad.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: