Hiphop met livemuziek werkt en dat bewijst Antwerpenaar Luie Louis met zijn nieuwste wapenfeit Slechte Gewoontes. Het is een herwerking van het originele lied dat op zijn debuutalbum Love Life Louis staat en wordt voorgesteld met een daarbij horende videoclip. Hierin stelt hij meteen zijn band voor.

Grote belofte uit Antwerpen

Dat Brussel en hiphop een magische combo is, werd de laatste jaren meermaals bevestigd. Antwerpen moet hiervoor echter niet onderdoen en dat werd ondertussen ruimschoots bewezen door Coely, Blackwave. en TheColorGrey. Aan dat lijstje mag u binnenkort misschien ook Luie Louis toevoegen. Sinds zijn debuutalbum werd uitgebracht in december 2017 stond deze 25-jarige Antwerpenaar niet stil. Na zijn uitverkochte release in Het Bos te Antwerpen werd hij onder meer opgepikt door Lefto voor de Studio Brussel compilatie ‘Rappers Van Eigen Kweek’ en is hij wekelijks op andere podia terug te vinden. Op zijn plaat heeft hij features met onder andere Zwangere Guy, Blu Samu en Nag.

De Luie Live Band

In het verleden stond Luie Louis, oftewel Louis Wouters (25), steeds in voor zijn eigen producties. Dit bewees hij ook met zijn laatste wapenfeit waar hij nagenoeg alles zelf voor heeft gedaan, van de producties en de opnames tot de post-productie. In de aanloop naar Luie Louis album vormde drummer Manu Waterschoot echter samen met bassist Bruce Creeten, gitarist Ruben Van Haaren en pianist Antoine Plouvier de begeleidingsband De Luie Live Band. Een concreet doel was er nog niet dus herwerkte ze bestaande liedjes. Slechte Gewoontes en Dilemma zijn er daar zo’n twee van. Louis besloot om op zijn album de voor versies met liveband te kiezen. Gelukkig maar, want het was Dilemma dat door Lefto werd geselecteerd voor zijn verzamelplaat. Momenteel werken ze aan een EP waarop herwerkte nummers van het album zullen verschijnen.

Aanstormend cameratalent Casper de Geus

De videoclip van Slechte Gewoontes werd geregisseerd door Casper de Geus. Deze 22-jarige student Audiovisuele Kunsten (RITCS) is onder meer verantwoordelijk voor de videoclip van Put My Head In The Ground van Equal Idiots. Daarnaast werkte hij achter de schermen ook mee aan talloze videoproducties, voor onder andere Tamino, blackwave. en Zwangere Guy.

Veel nieuws op komst

Tussen de vele shows door maakt Luie Louis de tijd om aan andere projecten te werken. De EP met De Luie Live Band is er daar één van. Daarnaast komen er andere videoclips aan van reeds uitgebrachte liedjes maar zal ook nieuw materiaal op de buitenwereld worden losgelaten. Voor Casper de Geus zal het ook niet bij de videoclip van Slechte Gewoontes blijven. Er wordt samen hard gewerkt aan een volgend verhaal!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over