Op zondag 3 augustus 2014 vindt de 17e editie van het jaarlijks meezingspektakel Antwerpen Zingt plaats. Locatie is de vertrouwde Gedempte Zuiderdokken (Waalse/Vlaamse Kaai). In tegenstelling tot de vorige jaren zal het podium nu op de zuidelijke kop worden opgesteld, ter hoogte van de Pourbusstraat. Dit zorgt voor een meer natuurlijke instroom vanuit de binnenstad.

De deuren openen om 18.00 u en om 18.15u warmen we op met onze vertrouwde openingsband: Wim Leys en @fundum. Zij brengen naast meezingers ook swingende Nederlandstalige rock'n roll zodat het publiek helemaal in de juiste sfeer komt.

Rond 20.00 u starten we met het eerste meezing nummer, de klassieker "Jimmy (de eenzame fietser)" van Boudewijn De Groot. De playlist is ook dit jaar een mooie mix van "oude vertrouwde" klassiekers en nummers die we nog nooit hebben geprogrammeerd.

Het meezingprogramma is - met veel succes - al op vele andere edities van "Vlaanderen Zingt" gespeeld. Uiteraard wordt die playlist aangevuld met enkele Antwerpse klassiekers. Er zijn ook 2 verrassingsacts gepland, maar die zijn uiteraard "top-secret".

Door een zeer moeilijk sponsorklimaat, het intrekken van de financiële steun van de stad Antwerpen en de confrontatie met de jaarlijkse stijgende kosten van de productie, werd het moeilijk om met Antwerpen Zingt nog uit de kosten te geraken. Bovendien stellen de organisatoren al meerdere jaren vast dat een groot aantal bezoekers niets consumeert. Om het voortbestaan van het evenement te garanderen moest hiervoor een oplossing gevonden worden.

Antwerpen Zingt blijft een gratis evenement, maar er wordt aan elke toeschouwer gevraagd om 2 consumpties te verbruiken. Aan de buitenkassa's koopt elke bezoeker een voucher van 5€ die bestaat uit een inkomticket en 2 drankbonnen.

Met deze steun van het publiek is het voortbestaan van dit superleuke evenement gegarandeerd…

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: