Zijn derde album ‘Heavy Flowers’ betekende zijn terechte doorbraak, en nu is de Nederlandse Blaudzun terug met zijn nieuwe plaat ‘Promises of No Man’s Land’, tevens de titel van zijn briljante, dynamische en rebelse nieuwe single. 

Blaudzun (echte naam: Johannes Sigmond) is een multi-instrumentalist met een zeer karakteristieke stem, maar ook een originele estheticus. Hij stal zijn artiestennaam bij de naam van een relatief onbekende Deense wielrenner, omdat de klank ervan hem wel beviel. Na een zelfgetiteld album dat in 2008 verscheen, en de opvolger ‘Seadrift Soundmachine’ die in Nederland een zeker succes kende, verraste onze man in 2012 muziekfans en –critici met de plaat ‘Heavy Flowers’, die zich onderscheidt met dynamische en melodische pop, zwevend tussen folk en rock, en magistraal gedragen wordt door de singles “Elephants” en “Flame on My Head”. 

Deze man beheerst de stiel en beschikt daarnaast over een uniek talent. Hij nodigt ons uit om te reizen doorheen zijn eigen universum dat geïnspireerd is door Amerikaanse muziek, zoals hij het zelf beschrijft. Het album haalt goud en wint talloze prijzen in Nederland. In België is het succes eveneens groot en ook in de Verenigde Staten werd de release warm onthaald. Blaudzun stapelde in die periode de Europese tournees op en het was on the road dat de indierockzanger de basis voor zijn nieuwe plaat ‘Promises of No Man’s Land’ legde. Het resultaat is overweldigend en de sound is nog grootser, dankzij drumbeats, elektrische gitaren, koperblazers en analoge klavieren. Het album staat vol razende en bijtende hymnes die weerklinken als oorlogskreten van voor of na de strijd, ongeacht of de overwinning werd behaald of niet. De teksten voeren ons langs sterke thema’s tot bij de albumhoes, die van de hand is van de Tsjechische fotokunstenaar Jan Saudek. Saudek is befaamd voor zijn talent om gevoelige onderwerpen als politieke corruptie, geweld of onschuld te verwerken in een sensueel tafereel. 

Na zijn (reeds uitverkochte) concert op Les Nuits Botanique in mei en een langverwachte passage deze zomer op Pukkelpop, zal Blaudzun ook op 30 november in ons land op het podium staan, meer bepaald in de Ancienne Belgique. De ticketverkoop voor dit concert start op maandag 28 april om 11u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Blaudzun
Datum: 
Zaterdag 30 november, 20.00 uur
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over