Mix van eigenzinnige rock 'n roll met punk, blues en folk.

Uit New Jersey komt het verrassende The Gaslight Anthem !

De band ontstaat in 2005 en heeft slechts 2,5 jaar de tijd nodig om zich tot de meest populaire namen van de Amerikaanse indiescene te mogen rekenen. Hun tweede album ‘The ’59 Sound’ zorgt voor de eigenlijke doorbraak. Deze plaat, vol kleine retromodernistische pareltjes, is de opvolger van EP ‘Senor & The Queen’ en van het eigenlijke debuutalbum ‘Sink Or Swim’. Brian Fallon (zang en gitaar), Alex Levine (bas), Benny Horowitz (slagwerk) en Alex Rosamilia (gitaar) mixen al van bij het begin hun voorliefde voor punk met invloeden van rock, blues en folk. The Gaslight Anthem houdt het midden tussen de Ramones, Bruce Springsteen, Otis Redding en Tom Petty.

Dankzij het succes van ‘The ’59 Sound’ kan de band zijn derde langspeler ‘American Slang’ (2010) snel en onder de beste condities uitbrengen en zo zijn uitstekende reputatie nog versterken, zowel bij het grote publiek als bij de critici. Nog datzelfde jaar tekent The Gaslight Anthem present op Rock Werchter én in een volle AB. Ook in 2011 zijn ze te gast op Rock Werchter, maar deze keer verdiend op de Main Stage. En nog eens een jaar later stelt het viertal ‘Handwritten’ aan de wereld voor. Elf ijzersterke nummers, waaronder natuurlijk “45”, geproducet door Brendan O’Brian, die eerder al samenwerkte met Bruce Springsteen, Pearl Jam en Incubus.

Nog in 2012 bestijgen de Amerikanen tweemaal onze Belgische podia, de eerste keer op Pukkelpop en in het najaar in een tot de nok uitverkochte Ancienne Belgique.

The Gaslight Anthem stoomt zich vandaag met een ongezien enthousiasme klaar voor een nieuwe tournee om hun nieuwste meesterwerk live voor te stellen. ‘Get Hurt’ is voorzien voor augustus en werd vervaardigd in samenwerking met Mike Crossy (The 1975, Arctic Monkeys en Jake Bugg). De band verlegt zijn eigen grenzen in het mengen van hun eigenzinnige rock ‘n roll met uiteenlopende stijlen als folk, punk en americana.

Ontdek de nieuwe nummers live, op 3 november in de Brusselse AB, met Bayside als opening act en Deer Tick als main support !

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Gaslight Anthem
Datum: 
maandag, 3 november 2014
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over