Mark Knopfler kondigt vandaag aan dat hij van mei tot augustus 2015 opnieuw gaat touren. Goed nieuws voor de vele fans, voor wie het meteen de uitgelezen kans is om nummers uit zijn nieuwe plaat 'Tracker' voor het eerst live te ontdekken. De tour houdt op vrijdag 5 juni halt in het Sportpaleis.

Knopfler behoort niet alleen tot het summiere lijstje van grootste gitaristen aller tijden, maar heeft ook een patent op schitterend schrijfwerk. Grote hits van zijn hand zijn "Money For Nothing", "Sultans of Swing", "Romeo and Juliet" en "Walk of Life". Zijn grenzeloos talent levert hem een resem Grammy Awards op en wordt bekroond met een Lifetime Achievement Award bij de Ivor Novello Awards, de belangrijkste onderscheidingen voor songschrijvers in de UK. Zijn vlekkeloos palmares wordt verder gesierd door enkele samenwerkingen met de grootsten der aarde als Bob Dylan, Eric Clapton, Randy Newman, Van Morrison en Emmylou Harris. Met 'Tracker' is Mark Knopfler toe aan zijn negende soloalbum. Het splinternieuwe werk ligt vanaf januari in de rekken.

Knopfler, die op dit moment de laatste hand legt aan zijn nieuwe plaat, zal op vrijdag 5 juni in het Sportpaleis het podium betreden met de zevenkoppige band met wie hij al bijna twee decennia lang succesvol samenwerkt: Guy Fletcher (keyboards), Richard Bennett (gitaar), Jim Cox (piano), Mike McGoldrick (blaasinstrumenten), John McCusker (strijkinstrumenten), Glenn Worf (bas) en Ian Thomas (drums). Tickets zijn beschikbaar vanaf donderdag 25 september om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
An evening with Mark Knopfler and band
Datum: 
Vrijdag 5 juni 2015
Locatie: 
Sportpaleis, Antwerpen
Meer over