ƚBM focust zich op de invloed van black metal anno ’14 en speelt in op de brandende actualiteit van het genre. Niet toevallig 30 jaar nadat de Noorse legendarische black metal band Mayhem werd opgericht. En niet toevallig 20 jaar nadat hun debuut ‘De Mysteriis Dom Sathanas’ - een van de invloedrijkste black metal albums ooit – verscheen.

Amenra – Acoustic Show

Weinig muziek die zo beklijft, bezweert, verplettert, slaat en zalft als die van Amenra. Pure emotie omgezet in de schoonheid van verwoestende sludgemetal. Je zou voor minder lyrisch worden. Sinds de eerste doortocht van Amenra tijdens het Dominofestival ’09 en hun releaseconcert in ’12 naar aanleiding van hun album ‘Mass V’ is AB onvoorwaardelijk fan.

De invloed van black metal bij Amenra laat zich niet ontkennen. Frontman Colin van Eeckhout hierover: “We hebben vier platen lang zo lo fi mogelijk gewerkt, uit principe dat de muziek – en niet de productie – op het voorplan stond.” Alsook: “Black metal heeft ook altijd meer aandacht besteed aan esthetiek, aan een compleet ‘afgewerkte wereld’. Maar waar black metal zich graag in de duisternis wentelt, proberen wij net weer het licht gaan opzoeken. Until the light takes us.”.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Amenra
Datum: 
Zaterdag 27 september 2014
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over