Tom Van Tongerloo
Noisecontrollers - All Around

In 2005 werd de hardstyle-act Noisecontrollers opgericht door Bas Oskam en Arjan Terpstra. Na vele hits en talrijke optredens op de grootste festivals en evenementen, besloot dit schijnbaar onafscheidelijke duo na een jarenlange samenwerking op een vriendschappelijke wijze te splitsen. Eind 2013 zou het evenement Qlimax de laatste duo performance worden voor Noisecontrollers, waarna Arjan een nieuwe muzikale weg zou inslaan. Bas besloot Noisecontrollers verder te zetten in dezelfde lijn als voorheen.

Hun laatste set gaf reeds een voorsmaakje van hoe het nieuwe soloalbum ‘All Around’ van Noisecontrollers zou klinken. Als opvolger van het debuutalbum E=nc², is het een veelzijdig album met 18 gloednieuwe tracks die variëren van mainstream hardstyle tot eerder rawstyle-achtige tracks.

Het album gaat van start met de melodieuze track ‘Static’. De typerende Noisecontrollers sound is hierbij nog steeds aanwezig en dit is ook meteen wat Bas tracht te bereiken. Een stevige opwarmer van het album en de toon is bij deze gezet. Gevolgd door de titeltrack van het album, ‘All Around The World’, welke verder nogmaals aan bod komt onder de vorm van een deep mix.

De eerste samenwerking komt er met Waverider. Het nummer ‘Have You’ bevat alle elementen voor een waardige anthem track. Zowel de vocals als de kicks maken van dit nummer een floorfiller van formaat. Daarnaast is de collab met een gerespecteerde collega dj uit de scène, namelijk Wildstylez met ‘Cats Jets And Breaks’, tevens een pareltje om U tegen te zeggen. De laatste samenwerking komt er met de Amerikaanse schone Taylr Renee. Haar prachtige stem geeft het nummer ‘People Of The Sun’ meteen een extra zomerse touch.

Met ‘Circles’ houdt hij het Noisecontrollers gehalte hoog, waar hij bij ‘What?!’ net dat ietsje meer geeft. Bij het nummer ‘Down Down’ zijn we allicht aanbeland bij het paradepaardje van het album. Het is een probeersel van de originele ‘Bottom of the Sea’ van Dhruva Aliman, dat zeker lekker door draait. ‘Come Wake Me Up’ doet zijn naam alle eer aan. Het is namelijk de hardste track op het album en zorgt voor een energieke boost op een slaapverwekkend moment. Tot slot maakten de Bass Modulators een gewaagde remix van het nummer ‘Faster N Further’. Aangezien het originele nummer steeds moeilijker te overtreffen is, wisten de Nederlandse heren een aardig resultaat neer te zetten. Op de tweede zijde staan alle tracks nogmaals als bonus, maar onder de vorm van een full length mix.

Dit eerste soloalbum is meteen een schot in de roos voor Bas, aka Noisecontrollers. Het is tevens de start van een nieuwe periode en hij heeft deze zéker niet gemist! (TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: