AFF viert feest in 2017! We bestaan immers 10 jaar, toch in de huidige vorm op de terreinen aan C-Mine in Genk. We nodigen je nu al uit om op 4 en 5 augustus een avontuurlijk feest te komen bouwen! Had je de eerste namen trouwens al zien passeren?

De Belgische eer wordt onder meer door Hypochristmutreefuzz verdedigd. Het Gentse weirdo-noisecollectief heeft zichzelf met tongbreker 'Hypoptomonstrosesquipedaliophobia' naar de Top der Belgische Lawaaimakers gepiloteerd. Live geven ze u graag een pèts, en nog wel vol in het gezicht.

Ze worden geflankeerd door StuBru's Nieuwe Lichting-winnaars Rhinos Are People Too. De Limburgers komen met een verse plaat onder de arm naar Genk: een (her)geboorte met een voorkeur voor overstuurde gitaren, synths en onmiskenbaar genetisch materiaal van Grandaddy, dEUS en Flaming Lips.

Tegelijk zijn wij harstikke verliefd op de lieflijke fluisterelektronica van LUWTEN. Kraakverse Nederlandse export, maar intussen wel al gepasseerd bij 'De Wereld Draait Door' en voorprogrammagewijs aan de borst gedrukt door Eefje de Visser. Het gehypete 'Go Honey' is trouwens een wereldhit die Feist doet blozen.

Ook van over de Maas: Baby Galaxy, Maastrichtse echomaker - denk Sebadoh, Wilco, Thurston of Pinback - van dienst. Lees: zeemzoete melodieën én welgemikte flarden herrie schouder aan schouder op het AFF-podium.

Wees gerust: dit is nog maar het begin. Binnenkort gooien we u nog meer lekkere ontdekkingsbands, dj's én headliners voor de voeten!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: