AB en Youth L’AB organiseren op zondag 2 oktober het eendaagse festival Essence . De jongeren van Youth Lab - een labo voor de geëngageerde en meertalige Brusselse jeugd - presenteren een divers programma met talks, showcases van opkomende artiesten en een afterparty. Met Essence leggen ze de essentie van hun ervaring in het Youth L’AB bloot: een voorliefde voor hiphop en een grote honger naar kennis over de muziekwereld.

Talks

Met twee boeiende talks wil Youth L’AB andere jongeren de kans geven om de muziekwereld beter te leren kennen. Je krijgt een blik achter de schermen door de ogen van artist managers, artiesten en meer.

Tijdens de talk ‘Internet Music Industry’ zetten we de impact van social media en internet op de muziekwereld centraal. Social media creëren veel kansen voor onafhankelijke artiesten. Toch is het niet altijd duidelijk hoe je die het best benut. Alioth (Artiest) en een andere spreker (tba) delen hierover hun insights. Ontdek hoe je jezelf in de markt zet als artiest en hoe je met social media je fanbase doet groeien.

Met ‘Stand Out in BXL’ gaan we dieper in op hoe je jezelf kan profileren als artiest. Opnamemateriaal is betaalbaar geworden en slaapkamers doen tegenwoordig dienst als studio’s. Door die laagdrempeligheid is het aantal artiesten dat een gooi doet naar eeuwige roem enorm gegroeid. Stanley Zotres (ISHA management) en Sacha Estelles (Five Oh)zijn gepokt en gemazeld in artist management. Ze vertellen hoe je je onderscheidt van de concurrentie, hoe je een unieke identiteit kan ontwikkelen en hoe je die communiceert naar de buitenwereld.

Showcase

Na de talks maakt het Youth L’AB team plaats voor nog meer jong geweld. In de AB Club zet het enkele grote Belgische beloften in de kijker: Cyra Gwynth presenteert er haar gloednieuwe EP ‘Conscious’, een ode aan 90’s R&B idolen zoals Aaliyah, Destiny’s Child en Brandy. Alioth haalde op eigen houtje meer dan 100,000 streams op Spotify met zijn single ‘Secrets’ en doet met zijn zoetgevooisde stem denken aan Chris Brown en The Weeknd. De Brusselse LeBlanc brengt verfrissende Nederlandstalige hiphop. Nog op het programma: Soussiya met Marokkaans geïnspireerde groovy beats en Butterfly: The Wave, een hiphopcollectief voor fans van pakweg Shoreline Maffia, Nekfeu of Ray Fuego

Afterparty

Essence eindigt met een knallende afterparty. De line-up vol Brusselse dj’s wordt later bekendgemaakt

Over Youth L’A

Wat speelt er zich af in de hoofden van generaties X, Y, Z en beyond? Om een antwoord te vinden op die vraag en om een oprechte band te creëren met de meertalige Brusselse jeugd, richtte AB een eigen jongerenlaboratorium op. Onder de noemer Youth L’AB maakten zes geëngageerde, multigetalenteerde jongeren meer dan een jaar lang deel uit van het AB team. AB bood het Youth L’AB team de ruimte en ondersteuning om zich te ontplooien.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: