Van kleine pijntjes tot ernstige ingrepen: de zorgverleners van het kinderziekenhuis van het UZA worden er dagelijks mee geconfronteerd. In aflevering 5 van Helden van de Kinderkliniek op woensdag 18 april 2018 ontfermen ze zich over de 6-jarige Louen. Hij is naar het UZA doorverwezen na aanhoudende klachten over hoofdpijn en braken. Bij de MRI-scan kregen Louen en zijn familie het harde verdict te horen: een hersentumor.

Neurochirurg Mania De Praeter begeleidt Louen en z’n gezin door de zware periode en voert ook de operatie uit. “Het is sowieso een zwaar traject waar Louen en zijn familie voor staan”, getuigt ook verpleegkundige Flore. “Daar sta je als verpleegkundige natuurlijk bij stil. Maar onze taak is om de aandacht van de kinderen af te leiden naar andere, leukere dingen.” Hoewel Louens papa een stoere brandweerman is, is er voor hem maar één held en dat is zijn zoon.

Ook de kleine Alessandro komt binnen in het UZA. Hij snurkt sinds enkele maanden en heeft last van gezwollen amandelen. Symptomen die op slaapapneu kunnen wijzen. Een slaaponderzoek moet duidelijkheid scheppen. Alessandro brengt met zijn mama de nacht door in het UZA, maar dat loopt niet van een leien dakje.

De 8-jarige Leon heeft dan weer een blauw en gezwollen oor opgelopen op school. Daar liep hij tegen een boom, een bal en een ander kindje “met sterke spieren”. Om te kijken of Leon geen blijvend letsel heeft, moet hij onder de MRI. Ook de 10-jarige Xander meldt zich aan op de spoedafdeling. Hij sloeg de autodeur iets te snel dicht en kwam er met zijn vingers tussen te zitten. De spoedartsen onderzoeken of hij een fractuur heeft opgelopen.

De afleveringen van Helden van de Kinderkliniek zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: