10 verrassende artiesten in een intieme setting

Boomtown is niet alleen hét festival om nieuwe muziek te ontdekken, het is ook een oase van rust in het feestgewoel. En dan hebben we het niet alleen over ons zomers terras maar ook over de intieme sfeer tussen artiesten en bezoekers. Want Boomtown-artiesten zijn zo'n lieve mensen dat we die eigenlijk het liefst bij u op de schoot zouden zetten. En dat is aardig aan het lukken!

Iedere namiddag organiseert Boomtown een 2 Meter Sessie met akoestisch mini-concert van twee Boomtown-artiesten, interviews en fragmenten uit het 2 Meter-archief. Vijf dagen lang, van 18 tot en met 22 juli. Plaats van het gebeuren is de bar van het IBIS hotel Opera, om de hoek van de Kouter.

In intieme setting, met beperkte capaciteit (100 personen) en met de enige echte Jan Douwe Kroeske als gastheer. Hij presenteert tevens de concerten op het groot podium op de Kouter en in de Handelsbeurs.

Over de 2 Meter Sessies

Het begon destijds in Nederland allemaal met een simpel verzoek of er interesse was voor een interview met de band Crowded House. Maar toen frontman Neil Finn met z’n gitaar onder de arm de studio binnenliep, verdween het interview als sneeuw voor de zon en was met 2 Meter Sessies een nieuw muziekformat geboren, dat de voorloper werd van het latere MTV-unplugged. We schrijven 19 mei 1987.

De lijst aan artiesten die presentator, bedenker en bezieler Jan Douwe Kroeske in de loop der jaren mocht ontvangen, is indrukwekkend: Nirvana (1991), R.E.M. (1991), Radiohead (1995), Coldplay (2000), Foo Fighters (1999), James Taylor (1994), INXS (1997), Randy Newman (2000) en nog veel meer. De volledige lijst van sessies vind je hier. De unieke opnames werden ook verzameld op cd, in totaal verschenen er elf delen met fragmenten uit de beruchte 2 Meter Sessies .

Meer info vind je op www.2metersessies.nl
En via deze link bekijk je een special op Culture Club, naar aanleiding van 30 jaar 2 Meter Sessies.

De 2 Meter sessies Live op Boomtown: Spinvis, Robbing Millions, Brihang, ...

Iedere namiddag van Boomtown spelen twee artiesten die 's avonds op de Kouter, in de Handelsbeurs of in de Opera te zien zijn, een akoestische sessie met Jan Douwe Kroeske als gastheer. Bij iedere sessie hoort ook een kort interview. Jan Douwe brengt ook enkele opmerkelijke fragmenten uit zijn rijke archief mee, inclusief anekdotes. De sessies zijn gratis toegankelijk en vinden iedere dag plaats om 15u in de Bar van hotel Ibis Opera (Nederkouter 24).

Reserveren is niet mogelijk, vol = vol. Maar wie te laat is voor een zitje hoeft niet te wanhopen: we streamen de sessies live op de Facebookpagina van Boomtown, zodat je ook thuis kunt meegenieten!

Deze artiesten staan alvast klaar om een 2 Meter Sessie op Boomtown te komen spelen:

  • Dinsdag 18 juli: binnenkort meer nieuws
  • Woensdag 19 juli: Klangstof & ....
  • Donderdag 20 juli: Robbing Millions & ...
  • Vrijdag 21 juli: Supergenius & ...
  • Zaterdag 22 juli: Brihang & Spinvis

De rest van het programma wordt eerstdaags bekend gemaakt via onze website en Facebook!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: