Change Your Mind is de eerste single uit het opvallende debuutalbum ON LY OU. Met de single werd eveneens de video gereleased. De video is een mooie weerspiegeling van de muziek. Elektronische beats met puik gitaarwerk worden versterkt door artistiek beeldmateriaal.

Wat doe je wanneer je droom om het te maken in de technowereld eindelijk werkelijkheid wordt; wanneer je de wereld rondreist en de menigte op de dansvloer gek maakt met je beats; wanneer je werkelijk in het hoogtepunt van je carrière vertoeft? Voor Dominic Gentry alias Attaque is dat het moment waarop hij beslist zijn hoofdtelefoon aan de kant te leggen en het over een andere boeg te gooien. Hij besloot een elektronisch album op te nemen met adembenemende songs, dromerige texturen en slimme melodieën. Dit alles ver weg van zijn vorige leven als DJ.

Een geboren muzikant met een voorliefde voor elektronische beats, zo wordt Dominic Gentry omschreven. Vanaf de start van zijn carrière eind 2011 prezen BBC 1 Radio en Mixmag zijn DJ-sets de hemel in. Hierdoor verscheen hij op Europa's coolste elektronische labels: Kitsune, Turbo, Boys Noize en Bad Life. Daarop volgde een aantrekkelijke Boiler Room DJ set en het duurde niet lang of Attaque behoorde tot één van de new kids in de technowereld. Een paar maanden later speelde Attaque zijn eerste show in Japan. Kort daarna besefte hij dat draaien in donkere clubs hem niet langer inspireerde. Daarom besloot hij de DJ-scene vaarwel te zeggen en zich gedurende een jaar op te sluiten om te werken aan een meer uitdagende sound.

Het resultaat vandaag vertaalt zich in een hedendaagse productie waarin elektronische beats, gitaren en pop elkaar kruisen. Gevoelsmatig geeft dit een mooie mix van euforie, melancholie en intimiteit. In de UK/FR/GER waar de plaat vroeger uitkomt is deze al in voorbeluistering naar pers gestuurd, met lovende commentaar als gevolg:

  • “Wonderful” - Headphones Moment - Lauren Laverne BBC 6 Music
  • "A warped, woozy, psychedelic production” - Clash Magazine
  • “A melodic and majestic twist” – Earmilk
  • "Beautifully textural... a record awash with simmering beauty” - Gold Flake Paint
  • “Daytime Rotation - Triple J Australia
  • “Attaque has truly blossomed” – Vice Noisey
  • "Contemplative, modern pop"- Les Inrockuptibles
  • “You can taste the beauty... a blend of shoegaze, pop and electronica influences” - Electronic Beats

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over