Een feestelijke editie bomvol smaak

Tomorrowland is genieten op alle vlakken. Het recept? Meng een waanzinnig decor met een stevige portie muziek en kruid af met het beste publiek ter wereld. Tomorrowland doet er nog een culinair schepje bovenop. Om alle zintuigen te prikkelen pakt Tomorrowland uit met een ruim assortiment lekker en gezond eten op het festival én op DreamVille. Siciliaanse topchefs onder de leiding van Peppe Giacomazza rollen het pizzadeeg uit. Sterrenchef Bart De Pooter zorgt voor succulente rundvleesbereidingen, maar wie verkiest om vegetarisch te eten kan terecht bij Lombardia.  En als kers op de taart nodigt Gault & Millau een aantal jonge, veelbelovende chefs uit om hun gastronomische kunsten te botvieren op het publiek. Het wordt niet alleen een feestelijk jaar maar ook heel smaakvol.

La Dolce Vita overgevlogen uit Sicilië

Vorig jaar kon er al geproefd worden van ovenverse pizza’s en dit jaar brengt Tomorrowland letterlijk een stukje Italië naar België. De chef  Pepe Giacomazza (La Botte, Genk) nodigt namelijk enkele Siciliaanse collega’s uit naar het festival. Samen zullen ze met de Italiaanse flair en de know how de smeuïgste pasta’s en de krokantste pizza’s bereiden.  Maar liefst  twintig houtovens werden speciaal voor Tomorrowland gemaakt. Zo geuren, kleuren en smaken de pizza’s authentiek.  Alle pizza’s bereid op Tomorrowland komen uit deze hout ovens en alle pasta’s worden al dente gekookt. Arrivederci a Presto!

Bart De Pooter doet de festivalburger vergeten

In samenwerking met de tweesterrenchef Bart De Pooter van restaurant De Pastorale werd er intensief gewerkt aan een smaakvolle, verse 100 % rundsvlees hamburger. Vereisten? Kwalitatief, gezond en betaalbaar. Chef Bart zal tijdens Tomorrowland op 8 verschillende plaatsen deze hamburger en andere vleesspecialiteiten aan bieden. Door ondermeer licht gerijpt kwaliteitsvlees, een speciaal gemaakt krokant broodje en een aantal geheime ingrediënten zal deze burger alle andere festivalburgers doen verbleken.

Beloftevolle jonge chefs tonen kunsten

De inspecteurs van Gault&Millau, dé uitgever van culinaire gidsen,  maakten vorig jaar een uitvoerig en kritisch verslag van alle gerechtjes die werden aangeboden op Tomorrrowland. Opnieuw zullen de inspecteurs alle foodstanden anoniem bezoeken. Vorig jaar scoorde het catering aanbod een mooi gemiddelde van 7,3 op 10 en daar willen we ook nog een schep bovenop doen. 

Maar dat is niet alles, Gault&Millau zal tijdens de feesteditie een aantal jonge veelbelovende chefs de kans geven om hun talenten aan het internationale publiek van Tomorrowland te tonen. Zo kunnen ze bewijzen wat België te betekenen heeft op vlak van smaak. Vanaf vandaag  tot vrijdag 20 juni 12u00 kunnen de geïnteresseerde chefs hun persoonlijke interpretatie van een Belgische klassieker insturen.

De gerechten van de winnaars komen op de kaart van het Tomorrowland Comfort restaurant en kunnen dus door bezoekers (214 verschillende nationaliteiten) geproefd worden.

  • Wie kan deelnemen : jonge topchefs van max 39 jaar die professioneel actief zijn
  • Inschrijven : kan vanaf vandaag tot 20 juni om 12u
  • Hoe kan je deelnemen : bezorg je recept, motiveer de keuze van je gerecht en stuur een foto van jezelf en je gerecht aan remix@gaultmillau.be

Gezond & glutenvrij aanbod en speciale diëten

Alain Indria van het Antwerpse Lombardia is een ambassadeur van gezonde voeding en heeft enkele jaren zijn eigen restaurant op Tomorrowland.  Bezoekers die moeten rekening houden met een bepaald dieet, voedselintolerantie of allergie , kunnen via Lombardia hun wensen vooraf doorgeven en hun maaltijd bestellen. Dit is nooit eerder gezien op festivals.  Via het emailadres healthy@tomorrowland.com kan je op voorhand aangeven welke dag(en) je een lunch of diner wenst en de organisatie zorgt dat deze klaar staat op uw naam.

Voedselveiligheid

De organisatie hanteert intern strenge normen voor haar leveranciers en partners. Een uitgebreide samenwerking met SGS werd reeds afgelopen jaren uitgebouwd, een draaiboek voor partners werd opgemaakt, en de organisatie nodigt zelf het FAVV uit om doorgedreven kwaliteits -en temperatuurcontroles te houden op het festival en de camping.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Tomorrowland
Datum: 
18-19-20 juli en 25-26-27 juli
Locatie: 
De Schorre, Boom

Reservatie:

Meer over