The Rhythm Junks bestaan 10 jaar en dat mag gevierd worden… Na een decennium van concerten in China, Japan, Kenia, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg, UK, Nederland, Polen en Italië plannen ze binnenkort een muzikaal verjaardagsfeest voor het thuisfront.

Op donderdag 19 maart nodigen ze hun vrienden uit in de Handelsbeurs. Naast de voormalige blazerssectie worden ook Marie Daulne (Zap Mama), Filip Casteels (El Fish), Eugene Chadbourne (USA) en Mariana Tootsie (The Voice France) op het podium verwacht. Geen taart met kaarsen dus, maar wel muzikaal vuurwerk!

Het avontuur begon als 7-koppige band met een unieke bezetting van harmonica, drums, bas en blazers, die Virus B-23 en Pop Off opleverde. Daarna werd er gespit naar de essentie en maakten ze hun derde album Beaten Borders als trio. Is het ondanks of net dankzij hun verschillende komaf en generatie dat harmonicaspeler Steven De bruyn, bassist Jasper Hautekiet en drummer Tony Gyselinck al die tijd de neuzen in dezelfde richting hebben gestoken? Ze hebben meer dan ooit een uniek geluid gevonden waar het spelplezier van afspat.

Om het helemaal feestelijk te maken trakteren The Rhythm Junks op een oorsnoepje. De nieuwe single Shining In The Rain is voor iedereen gratis te downloaden: www.soundcloud.com/the-rhythm-junks/shining-in-the-rain

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Rhytm Junks
Datum: 
Donderdag 19 maart 2015
Locatie: 
Handelsbeurs, Gent

Reservatie:

Meer over